Deel dit artikel
-

Zwolle krijgt eigen incubator

Isala en Rabobank IJsseldelta hebben de handen ineen geslagen en de Regio Zwolle Incubator opgericht. Provincie Overijssel subsidieert het fonds.

Vaak stuiten ondernemers met een innovatief idee op diverse barrières. Er blijkt een behoefte aan een fonds dat vooral de eerste fase van een innovatie ondersteunt. Regio Zwolle Incubator neemt die rol op zich. Het fonds verstrekt leningen, Kennispoort Regio Zwolle begeleidt ondernemers bij hun aanvraag voor het fonds en kan verdere ondersteuning bieden aan de realisatie van hun innovatieve plannen.

Ondernemers die geld nodig hebben om hun innovatieve idee te realiseren kunnen tijdens tweemaandelijkse bijeenkomsten hun idee pitchen.

Diverse partijen in de regio hebben zich bij het fonds aangesloten, waardoor de innovatieve ondernemers een ‘enorm netwerk’ wordt geboden. Er is een nauwe samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park en het Polymer Science Park. Daarnaast stellen hogeschool Windesheim, IJsselvliet Organisatieadviseurs, Nysingh Advocaten en Notarissen en Countus accountants + adviseurs kennis en kunde beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond