Interview: Aragorn Meulendijks over de Metaverse en waarom GenZ de richting bepaalt

Gasten: Aragorn Meulendijk Host: Aragorn Meulendijk
Interview: Aragorn Meulendijks over de Metaverse en waarom GenZ de richting bepaalt

Voor Aragorn Meulendijks is de metaverse allerminst passé: de versmelting van de fysieke en online identiteit is in GenZ al de norm, en dat is de generatie die de weg wijst. Dus: houd GenZ in de gaten en experimenteer met de metaverse, TikTok en ChatGPT.

Aragorn Meulendijks staat bekend als MrMetaverse. In tegenstelling tot de trend die anderen zien en het matige succes van Meta’s eigen versie van de metaverse ziet hij de metaverse wel degelijk als de toekomst. Wat is het? “Dat hangt van je definitie af”, zegt hij, “mijn definitie is dat het gaat om het volledig integreren van ons digitale bestaan in ons volledige bestaan”. Voor GenZ is hun digitale bestaan net zo belangrijk en net zo impactvol als hun fysieke bestaan.

En is de metaverse er dan al? In zekere zin wel, immers, “het internet was ook niet van de ene op de andere dag live. Je zou kunnen zeggen dat er in ieder geval een versie van de metaverse is”. In ieder geval ziet hij de metaverse “absoluut niet” als iets van Facebook. GenZ wijst in het belang van de metaverse de weg. Voor die generatie is hun identiteit al deels digitaal. Zij gaan nu langzaam maar zeker de arbeidsmarkt op en worden daarmee volwaardige consumenten. Dat betekent dat ook hun verwachtingen en hun ervaringen een rol gaan spelen in hoe ze producten kopen.

Voor TikTok, ChatGPT en andere AI geldt dat ook: volg de ontwikkelingen, negeer het niet. Bekijk het, experimenteer, gebruik het, maar blijf je eigen beoordelingsvermogen gebruiken.

Spreker: Aragorn Meulendijks

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023

29,2K


Gast
Aragorn Meulendijk
Futurist, Mr Metaverse

Aragorn Meulendijks weet als zelfbenoemd nerd alles van innovaties, Web3, kunstmatige intelligentie, crypto en NFT’s. Hij wordt dan ook niet voor niets Mr Metaverse genoemd.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.Gerelateerde artikelen