Klantdata vergaren en verwaarden als internationaal mediabedrijf

Gasten: Trui Lanckriet Host: Trui Lanckriet
Klantdata vergaren en verwaarden als internationaal mediabedrijf

Beschikbaar vanaf 21 mei 2024

Wil je deze video bekijken? Meld je dan kosteloos aan. Deze collectie gaat live op 21 mei 2024. Don't worry. We sturen je een reminder, zodat je niets hoeft te missen.

In de afgelopen jaren is er een consolidatieslag gaande in de internationale nieuwssector.

Ook in Nederland en België, waardoor er mediabedrijven ontstaan die grensoverstijgend, zowel B2C als B2B én over tientallen titels en merken heen actief zijn. Het levert heel veel data op, maar wat kun je er in de praktijk concreet mee?

Hoe beleg je in een netwerkorganisatie überhaupt de verantwoordelijkheden aangaande customer insights? Welke keuzes maak je vervolgens met betrekking tot het dataplatform en de onderliggende strategie? Dit en meer komt aan bod in deze video.

108


Gast
Trui Lanckriet
Directeur Group Data & Insights, Mediahuis

Trui is werkzaam als Directeur Group Data & Insights, met als doel Mediahuis te laten evolueren naar een meer data en (consumenten)inzichten gedreven organisatie en cultuur. Voordat zij bij Mediahuis kwam, bekleedde ze onder meer functies bij Kantar en Sanoma. Gedurende haar hele carrière combineert ze expertise in data-analyse en datamining met haar managementervaring en het vermogen om effectief te communiceren met zowel haar directe ondergeschikten als het uitvoerend leiderschap.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen