Nieuwe auto’s bevatten een schat aan datapunten. Waar gaan al deze data heen?

Gasten: Bas van den Bouwhuijsen Host: Bas van den Bouwhuijsen
Nieuwe auto’s bevatten een schat aan datapunten. Waar gaan al deze data heen?

Het aantal datapunten in de automotivebranche neemt met de dag toe. Naast het dealernetwerk, leasepartners en online verkoop wordt de auto zelf steeds meer een waardevolle databron.

Hoe hou je als Volvo Car Nederland dan nog het overzicht wat betreft klantdata? Wat betekent dit voor de datakwaliteit? En hoe richt je dit alles technisch in wetende dat in-car-data in de komende jaren een vlucht zal nemen? Wat is de impact van deze verschuiving op de bestaande bedrijfsorganisatie bij Volvo, terwijl anderzijds de communicatie op basis van klantdata belangrijker wordt dan ooit. Dit en meer komt aan bod in deze videosessie.


Gast
Bas van den Bouwhuijsen
Customer Satisfaction & CX Data Manager, Volvo Car Nederland

Bas is als Customer Satisfaction en CX Data Manager verantwoordelijk voor het continu verbeteren van klanttevredenheid en beter gebruik van klantdata. Met als doel momenten te creëren in de omnichannel klantreis, die als Personal, Effortless & Respectful worden ervaren. Hiermee wordt er gebouwd aan langdurige waardevolle Volvo-klantrelaties.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen