Remco Steen (Mediahuis) over AI, nepnieuws en waar je kiest te adverteren

Gasten: Remco Steen Host: Remco Steen
Remco Steen (Mediahuis) over AI, nepnieuws en waar je kiest te adverteren

AI heeft impact op uitgevers en de advertentieketen. Mediahuis zet bewust in op het tegenwicht bieden aan bedrijven als Meta en Google die nepnieuws helpen te verspreiden.

De beschikbare mogelijkheden om met AI te werken beïnvloeden ook het werk van uitgevers, beaamt Remco Steen van Mediahuis: “je knippert met je ogen en er zijn weer vijf tools ter beschikking voor generatieve AI”. Juist voor uitgevers spelen specifieke vraagstukken, zoals het tegengaan van misbruik en nepnieuws: “We kijken heel erg naar de ethische kant van de zaak”.

Die ethische aanpak is erg belangrijk, zegt hij. Terwijl Meta en Google eigenlijk actief bijdragen aan het verspreiden van nepnieuws en misinformatie wil Mediahuis daar bewust tegenwicht aan bieden. Daar heeft ook de adverteerder een rol in. Steen: “Wij zijn een journalistiek bedrijf. Wij creëren onafhankelijke journalistiek, dus er is veel voor te zeggen om vanuit de adverteerder zijde daar rekening mee te houden bij het besteden van marketingbudgetten”.

5.1k


Gast
Remco Steen
Manager Advertising Technology, Mediahuis

Remco Steen heeft vijftien jaar ervaring in het digitale advertentielandschap. In die tijd heeft hij het ontstaan en de groei van Programmatic Advertising van dichtbij meegemaakt aan zowel de buy-kant als de sell-kant van de markt. Zijn kracht ligt op het snijvlak van commercie en advertentietechnologie. Bij Mediahuis is hij momenteel met het B2B-Adtech-team verantwoordelijk voor digitaal adverteren binnen Mediahuis. Daaronder vallen productontwikkeling, het beheer van de ad stack, omzetoptimalisatie, data, reporting, privacy en contracting


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.Gerelateerde artikelen