-

Slush 2021: de eerste Lightyear rolt volgend jaar van de band

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Emerce was erbij op start-up event Slush 2021 en haalde Nederlandse scale-ups voor de camera. Tom Selten en Esmee Ruiter van Lightyear over de grootse plannen voor het nieuwe jaar.   

Slush is een groot internationaal start-up event in het Finse Helsinki en vond dit jaar plaats van van 29 november tot en met 3 december. Het Nederlandse Lightyear ontstond vijf jaar geleden en timmert flink aan de weg. Het ziet zichzelf eerder als een technologiebedrijf dan als een autobedrijf en het fabriceert zonne-auto’s als variant op de elektrische auto. In dit interview vertellen Tom Selten en Esmee Ruiter waar het bedrijf nu staat, wat de grootste uitdagingen en kansen zijn en hoe het kijkt naar de toekomst.

In het derde kwartaal van 2022 rolt het eerste prototype van Lightyear van de band in Finland. Het bedrijf probeert de problemen die er zijn rondom het opladen op te lossen door een auto te ontwikkelen op zonne-energie en van ieder stopcontact een laadstation te maken. Het bedrijf heeft een voorsprong op de belangrijkste concurrentie als het gaat om efficiency en het rijden op zonne-energie.  Maar hoe houdt het die voorspong vast en kan het zo snel mogelijk opschalen? In deze video geven ze antwoord op die vragen.

Sprekers: Tom Selten & Esmee Ruiter (Lightyear)

Collectie: Slush 2021

Interview: Gijs Vroom

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond