-

Tech M&A Insider podcast: ‘Best of’

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. Deze keer een ‘Best of’ uit vorige afleveringen.

In deze speciale aflevering worden de belangrijkste onderwerpen en inzichten van de afgelopen periode gedeeld door insiders op het gebied van tech M&A. De onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Share Purchase Agreement (SPA)
  Juridisch specialist Matthijs van den Broek van Rutgers & Posch deelt waardevolle inzichten over waar je echt op moet letten als je je techbedrijf wilt verkopen. Ontdek waarom het essentieel is om een duidelijke Share Purchase Agreement op te stellen en hoe je dit juridische document in je voordeel kunt gebruiken tijdens het verkooptraject.
 • Virtual Data Room (VDR)
  Van den Broek vertelt ook meer over het belang van een Virtual Data Room en waarom je soms niet al je documenten daarin wilt uploaden. Leer waarom het cruciaal is om selectief te zijn in wat je deelt en hoe je een veilige en effectieve VDR-strategie kunt implementeren.
 • Letter of Intent (LOI)
  Daphne van Boxtel, partner bij 9Corporate, legt uit waar je op moet letten als je te maken krijgt met een Letter of Intent, een non-binding offer en een term sheet. Ontdek hoe je kunt herkennen dat een mogelijke deal toch niet doorgaat en wat de rol is van lichaamstaal tijdens onderhandelingen.
 • Buy-&-Build-strategie
  Laurens Platteeuw, Investment Director bij Holland Capital, geeft een masterclass in de Buy-&-Build-strategie, geschikt voor techbedrijven die willen groeien of verkopen. Leer hoe deze strategie in de praktijk werkt, welke techbedrijven geschikt zijn voor deze aanpak en waar je op moet letten bij het samenvoegen van bedrijven om waarde te creëren en groei te stimuleren.
 • Financieel slim handelen na verkoop
  Het klinkt misschien als een luxeprobleem, maar waar moet je nou eigenlijk met je geld heen na een succesvolle bedrijfsverkoop? Bart Frohn, Structureringsspecialist, en Maarten Lof, Senior Beleggingsspecialist bij Van Lanschot Kempen, delen hun belangrijkste tips. Leer alles over herstructureren en fiscaal slim handelen om je vermogen te behouden en optimaal te laten renderen.
 • Equity bridge
  Patrick Witte van Spring Finance legt tenslotte uit wat een equity bridge is en hoe je ervoor kunt zorgen dat het overeengekomen overnamebedrag zo dicht mogelijk bij het bedrag ligt dat je op je rekening krijgt. Leer waarom de Equity Bridge vaak een bron van frustratie is voor techondernemers en hoe je dit complexe onderdeel van het verkoopproces kunt begrijpen en beheersen.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond