Industry Wire

Geplaatst door Doccle

1 miljoen Belgen kiezen voor Doccle

Brussel, 22 december 2017 – Doccle heeft de kaap van de 1 miljoen gebruikers gerond. De stijging van het aantal gebruikers loopt sinds de oprichting gelijk met de exponentiële aangroei van het aantal aangesloten partners. Ook 2018 belooft een grand cru-jaar te worden voor het online administratieplatform. Een reeks nieuwe lanceringen en de toenemende focus van de federale overheid op de eBox geven Doccle wind in de zeilen om verder uit te groeien tot de marktleider in online administratie.

Doccle overschrijdt dit jaar de symbolische grens van 1 miljoen gebruikers. Die grote groei is vooral te danken aan de coöperatieve structuur van het platform. Doccle creëert een ecosysteem waarbinnen organisaties, bedrijven en de overheid samenwerken in het belang van de ontvanger van documenten, de gebruiker van Doccle.

Sinds de oprichting van Doccle in 2014 verdubbelde het aantal partners elk jaar. Door deze exponentiële aangroei ontstaat er een “netwerkeffect”. Nieuwe coöperanten trekken namelijk nieuwe gebruikers over de streep.

Doccle sluit 2017 af met 76 partners. Onder meer Securex, AMDB, IWVA, Vanbreda Risk & Benefits, UZA en AZ Groeninge startten dit jaar met het verzenden van documenten via Doccle. Ook voor 2018 ziet het er rooskleurig uit. Zo plannen onder meer het Onafhankelijk Ziekenfonds, de provincie Antwerpen, VIVAQUA, Prayon, Sibelga, Umicore en Partena de lancering van Doccle in 2018.

Bram Lerouge, CEO van Doccle verduidelijkt: “Onze netwerkstrategie werkt. De coöperatieve structuur is sterk, omdat nieuwe partners constant gebruikers overtuigen. Deze gaan vervolgens ook met Doccle aan de slag voor het beheren van hun documenten van andere, al aanwezige organisaties.”

Een eBox voor elke Belg

Doccle verwacht dat deze groei zich in 2018 zal voortzetten. De toenemende focus van de federale overheid op de eBox is hier één reden van. De eBox is de elektronische brievenbus die elke Belg vanaf 2018 krijgt voor pensioensdocumenten en andere administratie van de federale overheid. Iedereen kan deze nu al raadplegen en beheren via Doccle.

Bram Lerouge: “In het kader van haar “digital first”-beleid schakelt de overheid de campagne rond de eBox in een hogere versnelling. Administratieplatformen zullen daardoor boomen en wij staan klaar om de burgers bij te staan bij het eenvoudig en centraal beheren van hun administratie. Of de documenten nu door bedrijven of door de overheid wordt verzonden maakt voor de ontvanger weinig uit. Doccle centraliseert alles centraal op één plek. Je hebt toch ook maar één brievenbus?”

Privacy en security zitten ingebakken in het DNA

Uit een enquête in opdracht van Doccle eerder dit jaar bleek dat de Belg veiligheid en bescherming van gegevens op nummer één plaatst bij de keuze voor een digitaal administratieplatform.

Bram Lerouge: „Door ophefmakende en gemediatiseerde gebeurtenissen zoals WannaCry is iedereen wakker geschud: het privacydebat staat nu meer dan ooit bovenaan de agenda. Met nieuwe regelgevingen zoals GDPR is het trouwens duidelijk dat dit onomkeerbaar is. Voor platformen als Doccle betekent dit dat security steeds meer een onderscheidende factor wordt.”

Doccle is een coöperatieve vennootschap waarbij de partners eigenaar zijn van het platform. Gegevensbescherming wordt gegarandeerd omdat het “ownership” van de data verspreid zit over de verschillende partners, vergelijkbaar met het mechanisme achter blockchaintechnologie.

Bram Lerouge: “Door onze specifieke bedrijfsstructuur is het ondenkbaar dat giganten als Facebook of Amazon morgen Doccle opkopen en daarmee toegang krijgen tot de privédata van de administratie van de Belgen. Privacy en security zitten als het ware ingebakken in het Doccle-DNA.”
Fluid images

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht