Industry Wire

Geplaatst door Sony

De nieuwe Xperia XA2 Plus van Sony

Hoofddorp, 11 juli 2018. Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) kondigt vandaag de Xperia XA2 Plus aan waarmee het portfolio van op entertainment gerichte super mid-range smartphones verder is uitgebreid.

“Onze super mid-rangelijn heeft op innovatief gebied alles in zich waar we bij Sony zo trots op zijn bij de premium-lijn van onze portfolio”, aldus Hideyuki Furumi, Executive Deputy President van Sony Mobile Communications. “De Xperia XA2 Plus borduurt voort op bestaande ontwikkelingen met een verbeterd 18:9 scherm, Sony’s Hi-Res Audio en krachtige camera-technologie. Al deze ingrediënten samen hebben geleid tot de ontwikkeling van een ideaal toestel om zowel content te consumeren als te creëren. De Xperia XA2 Plus is wat dat betreft echt een uniek product binnen deze sectie van de markt.”

Geniet van je favoriete entertainment met een 6” Full HD+ 18:9 display

De Xperia XA2 Plus heeft een strak, elegant 18:9 ontwerp, met metallic afwerking. Het duurzame 6-inch Full HD+ scherm is helder en scherp, met verbluffende kleuren voor een natuurlijke kijkervaring. Met de implementatie van Corning® Gorilla® Glass 5 gaat de Xperia XA2 Plus bovendien nog langer mee en is het toestel optimaal beschermd tegen ongewenste valpartijen. Ook bevat de Xperia XA2 Plus een mini-weergavemodus, waarmee je schakelt tussen kleinere en grotere schermoppervlaktes, zodat dit toestel handig met één hand te bedienen is. Daarnaast is het ontgrendelen super eenvoudig door de in het gladde metalen achterpaneel geïntegreerde one-touch vingerafdruksensor.

Sony’s High-Res Audio nu voor het eerst in een mid-range smartphone. 

De Xperia XA2 Plus is de eerste super mid-range smartphone met Sony’s High-Resolution Audio technologie, waarmee je geniet van muziek in de meest pure vorm met geluid zoals de artiest dat bedoeld heeft. Bovendien verbetert de Digital Sound Enhancement Engine van Sony (DSEE HX™) automatisch je MP3’s en gecomprimeerde geluidsbestanden naar geluidskwaliteit van hogere resolutie. Hiermee worden nummers nieuw leven ingeblazen door subtiele elementen van de originele opnames te herstellen en het geluid van de live uitvoering te simuleren.

Ook geniet je van een betere Bluetooth™ streamingkwaliteit met Sony’s LDACTM-functie, de verbeterde Bluetooth-technologie die hoge-resolutie audiokwaliteit benadert. Jouw favoriete tracks heeft nog nooit zo goed geklonken, zelfs wanneer je luistert via een draadloze speaker of headset.

Leg het onverwachte vast

De krachtige 23 MP-camera van de Xperia XA2 Plus bevat een 1 2,3″ Sony Exmor RSTM beeldsensor, met ISO 12.800 voor fotografie bij weinig licht. Ook schiet je video’s van hoge kwaliteit, met betere kleuren en diepere pixels dankzij 4K movie recording. Met de mogelijkheid tot 120fps slow motion video voeg je bovendien extra actie en beweging toe aan al je video’s.

De 8MP 120° supergroothoekcamera aan de voorkant is speciaal ontworpen met het oog op selfies – om zowel meer vrienden als van de omgeving vast te leggen. De “Portrait selfie”-modus bevat nieuwe Bokeh en Beauty functies, dus je kunt ook realtime de focus op kunstzinnige wijze aanpassen voor een creatief scherptediepte effect.

Krachtige prestaties

De 3,580 mAh batterij met hoge capaciteit en het Qualcomm® SnapdragonTM 630 mobiele platform zorgen samen voor soepele en snelle prestaties, zodat je nog vaker en langer kunt doen wat je leuk vindt. Daarnaast zijn er nog de bekende Sony smart-chargingtechnologieën, zoals Smart Stamina waarmee je dagelijks batterijgebruik aanzienlijk wordt verlengd. Met Battery Care en Qnovo Adaptive Charging weet je bovendien zeker dat je accu na verloop van tijd optimaal blijft presteren. Dankzij Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 technology Quick charging is de Xperia XA2 Plus binnen enkele minuten weer voorzien van een paar uur stroom.

Beschikbaarheid

De Xperia XA2 Plus draait op Android 8.0 OreoTM en is na de zomer verkrijgbaar in vier kleuren: Silver, Black, Gold en Green als Dual SIM, met een verkoopadviesprijs van €399,-.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht