Industry Wire

Geplaatst door Mindspace

3 redenen waarom bedrijven overstappen naar hybride werken

Het werkveld heeft zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontwikkeld. Door de jacht op jong talent bij bedrijven, staat inspirerend leider- en werkgeverschap hoog op de agenda. Voor veel medewerkers betekent een inspirerende baan meer autonomie, een betere werk-privé balans, minder reistijd én efficiënter werken. Daarnaast willen ze een inspirerende werkplek en meer verbinding met collega’s en de bedrijfsmissie. Dat maakt hybride werken populairder dan ooit. Mindspace, de wereldwijde aanbieder van flex(kantoor)ruimte, ervaart deze ontwikkeling ook. Uit cijfers blijkt dat de vraag naar hun hybride aanbod sinds de lancering verdrievoudigd is. Het bedrijf signaleert 3 belangrijke voordelen.

  1. Niet alle medewerkers hebben thuis een prettige en gezonde werkplek

Veel medewerkers vinden het prettig om zich thuis ongestoord terug te trekken om grote projecten op te pakken. Toch is niet iedereen ‘gezegend’ met dezelfde werkomstandigheden. Veel thuiswerkers worden gestoord door huisgenoten of familie tijdens online vergaderingen, hebben last van een haperende internetverbinding of krijgen nek- en rugklachten vanwege een werkplek die niet voldoet aan de arbowet. De ruimtes van Mindspace nemen al deze obstakels weg en zorgen ervoor dat werknemers geconcentreerd en geïnspireerd aan het werk kunnen. Daarnaast kun je te allen tijde de rust opzoeken voor vergaderingen en stimuleren de verschillende, unieke ruimtes de creativiteit. Zo staat de Mindspace locatie aan de Herengracht op de erfgoedlijst van UNESCO, beschikken alle locaties over rustige tuinen om te relaxen, en hangen er op de drie locaties in Amsterdam en op de locatie in Utrecht kunstwerken van lokale artiesten. De werkplekken bieden je de mogelijkheid om je volledig af te sluiten of om juist geïnspireerd te raken in de open lounges.

  1. Door hybride werken blijft de bedrijfscultuur in stand

Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren ontdekt dat het lastig is om de bedrijfscultuur in stand te houden wanneer medewerkers volledig thuiswerken. Uit onderzoek van PWC blijkt dat de betrokkenheid daalt wanneer werknemers meer dan drie dagen per week thuiswerken. Een hoger verloop, een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit blijken de langetermijneffecten. Daarnaast leidt het tot meer stress, isolatie en een hoger risico op burn-outs. Door een hybride werkvorm aan te bieden aan medewerkers, blijven ze in contact staan met collega’s en de bedrijfscultuur. Bij Mindspace huur je op flexibele basis inspirerende ruimtes waar het team kan samenwerken. Daardoor blijft de teamspirit in leven.

  1. Inspirerende werkplekken worden de nieuwe vierkante meters

Een groot voordeel van hybride werken is dat het in de meeste gevallen kostenbesparend is. Bedrijven hebben hoogstwaarschijnlijk een minder groot pand nodig en krijgen daardoor de kans om te investeren in belangrijke toekomstgerichte thema’s waaronder klimaat, technologie en een inspirerende inrichting. Dat is belangrijk, want uit een wereldwijde studie onder millennials blijkt dat maar liefst 78% de kwaliteit van de werkplek belangrijk vindt bij het zoeken naar een baan (CBRE, 2016).

Zelf een boetiek-flexruimte boeken voor brainstormsessies of ad-hoc projecten? Je huurt al een werkplek voor €25 per dag. Bekijk de abonnementsprijzen op de website. Prijzen zijn exclusief btw.

Je vindt Mindspace in Nederland op de locatie Mindspace Dam (Nieuwezijds Voorburgwal 162, Amsterdam), Mindspace House (Nieuwezijds Voorburgwal 296-298, Amsterdam), Herengracht (Herengracht 168, Amsterdam) en Nicolaas Beetsstraat (Nicolaas Beetsstraat 216-222, Utrecht).

Over Mindspace

Mindspace is een globale aanbieder van boetiek-flexruimtes waarbij internationale allure gemengd wordt met lokale invloeden. Mindspace herdefinieert de werkplekervaring voor bedrijven van elke omvang met prachtig ontworpen ruimtes, persoonlijk serviceniveau en zorgvuldig samengestelde evenementen. De ruimtes van Mindspace inspireren, zorgen voor betrokkenheid van medewerkers en ondersteunt de manier waarop mensen werken, innoveren en groeien.

Onlangs lanceerde Mindspace de on-demand kantooroplossing ‘Hybrid’, als gevolg van de toenemende vraag van werknemers naar flexibiliteit. Het Hybrid-assortiment biedt Mindpass Daily, Mindpass Multi en The Daily Office, waarmee je eenvoudig online een dagpas voor een werkplek kunt boeken. Het klantenbestand omvat blue-chip bedrijven, ondernemingen en mkb’s, op meer dan 30 locaties, in 17 steden en 7 landen in Europa en de Verenigde Staten. Mindspace is thuisbasis van bedrijven en bedrijven zoals Microsoft, Samsung, Playtika, Yahoo!, Expedia, GoPro, Taboola, Techstars Accelerator, Barclays Bank en Klarna.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht