Industry Wire

Geplaatst door Westfield Mall Of The Netherlands

Aanbod Westfield Mall Of The Netherlands sluit naadloos aan op nieuwe behoeften Gen Z en Y

De coronapandemie heeft het consumentengedrag in Nederland ingrijpend veranderd, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau DirectResearch in opdracht van Westfield Mall Of The Netherlands. De behoefte om er op uit te gaan is groter, sociale verbinding is belangrijker en consumenten – zeker de jongere doelgroepen – vullen hun tijd anders in, waardoor zij ook graag activiteiten zoals shoppen en dineren willen kunnen combineren.

Westfield Mall Of The Netherlands opende te midden van de pandemie en heeft zich desondanks in korte tijd weten te ontwikkelen tot een trekpleister met landelijke uitstraling. De grootste mall van Nederland trekt ruim een jaar na de opening gemiddeld ruim één miljoen bezoekers per maand en de winkels zijn open tot 20:00 uur ’s avonds. Om inzicht te krijgen in hun wensen en behoeften, is door DirectResearch een representatief* onderzoek gedaan naar het shop- en vrijetijdsgedrag van de Nederlandse consument.

Uit dit tussen 1 en 8 juli 2022 gehouden onderzoek blijkt onder meer dat ruim een derde van de Nederlanders inmiddels andere activiteiten onderneemt dan voor de COVID-pandemie. Voor bijna de helft van de ondervraagden geldt dat zij meer dan voorheen de behoefte hebben om fysiek met anderen af te spreken en dit bij voorkeur buiten de deur doen. Winkelen, dat door 71 procent van de respondenten als ontspannend wordt ervaren, is een van de meest favoriete sociale activiteiten, op de voet gevolgd door buitenshuis lunchen of dineren. Van de personen die ‘fysiek winkelen voor plezier’ als favoriete bezigheid heeft aangevinkt, is de volle 100 procent het afgelopen half jaar minstens eenmaal wezen funshoppen, 84 procent van die groep heeft buiten de deur gegeten. Andere activiteiten, van een strandbezoek tot sport, bioscoop of uitgaan naar theater, café of club liggen daar in deze respondentengroep ver onder.

Voor 41 procent van de funshoppers ondervraagden geldt dat zij nu vaker samen winkelen dan voor corona en ruim een derde vindt het sociale component een belangrijke reden om te winkelen. Op dit vlak tekent zich echter wel een generatiekloof af. In de leeftijdscategorie categorie 18-37 jaar (Gen Z en Gen Y) is de behoefte om samen te winkelen procentueel significant hoger dan de categorie 53-67 jaar.

Die generatiekloof is er ook op regelmatig aan winkelen gerelateerde additionele bezigheden, zoals uit eten gaan. Waar gemiddeld 18 procent in de totale doelgroep eens in de twee weken uit eten gaat, geldt voor generaties Z en Y (de doelgroep tot en met 37 jaar) dat dit op 25 procent ligt. Dit is tevens de generatie voor wie ’s avonds op een vast tijdstip thuis eten geen gewoonte meer is. 67 procent van de respondenten die graag funshopt, combineert winkelen met uit eten gaan. Met het oog daarop is tevens onderzocht hoe vaak (en hoe graag) men ’s avonds zou willen shoppen om dit met een diner te kunnen combineren. Die resultaten zijn opvallend, daar slechts 2 procent aangeeft momenteel ‘s avonds te winkelen, maar 43 procent geeft aan dat het hen (zeer) aanspreekt om op avonden te (fun)shoppen als dat in combinatie met sociale activiteiten te combineren is. 81 procent van deze groep stelt in die gevallen ook na het winkelen waarschijnlijk te blijven eten in het betreffende winkelcentrum.

Met verspreid over 117.000 vierkante meter niet alleen (flagship) stores, maar ook vele bars, restaurants en attracties, sluit Westfield Mall Of The Netherlands nabij Den Haag dus naadloos aan op die veranderde consumentenbehoeften. Hier staat winkelen voor beleving, sociale interactie en een algeheel fijne dag uit. Westfield Mall Of The Netherlands heeft zich ontpopt als een lichtend voorbeeld van hoe miljoenen consumenten in de 21e eeuw bereikt kunnen worden met een op sociale verbinding gefocuste ervaring. De uitkomst van dit onderzoek onderstreept de gekozen koers en biedt genoeg fundering om deze verder uit te diepen.

*Het door marktonderzoeksbureau DirectResearch gehouden onderzoek [n=2915] biedt een representatieve weergave van de Nederlandse bevolking, uitgesplitst in de leeftijdscategorieën 18-37 (Gen Z & Y), 38-52 (Gen X), 53-67 (Boomers) en 68+ (Established).

Het onderzoek biedt verder inzicht in favoriete shopmomenten, andere manieren van tijdsbesteding en sociale behoeften.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht