Industry Wire

Geplaatst door ABN

ABN AMRO Ventures investeert in e-mobility insurtech start-up Laka

ABN AMRO Ventures investeert in een Serie A financiering van USD 12 miljoen van de insurtech start-up Laka, met kantoren in Londen en Amsterdam. Naast ABN AMRO Ventures participeren ook Autotech Ventures uit de VS, beleggers in mobiliteit, en andere hoog aangeschreven durfkapitaalverstrekkers.

Laka biedt fietsverzekeringen aan particulieren en zakelijke klanten, variërend van recreatieve fietsers en forensen tot bestuurders van vracht- en bezorgfietsen. Met haar innovatieve prijsmodel kan Laka in heel Europa veel eerlijkere premies rekenen dan de concurrenten. Daarnaast is het platform van Laka voor ondernemers en particulieren snel en gemakkelijk te navigeren. Alles is met een paar klikken te regelen, van installeren tot het indienen van een claim. De groei van e-mobility is niet te stuiten nu steeds meer particulieren en ondernemingen kiezen voor schoner vervoer.

De opkomst van e-mobility was voor ABN AMRO Ventures de aanleiding om in Laka te investeren, plus het innovatieve prijsmodel en de hoge klanttevredenheid van het bedrijf. Daarnaast past deze investering perfect bij de ambitie van ABN AMRO om haar klanten te helpen bij de transitie naar duurzaamheid. Als een actieve investeerder zet ABN AMRO Ventures zich in om Laka te ondersteunen bij het vergroten van haar marktaandeel in Nederland en Noordwest-Europa.

ABN AMRO Ventures investeert samen met Autotech Ventures, een Amerikaanse investeerder in mobiliteit, en Ponooc, het aan Pon gelieerde investeringsfonds. Bestaande investeerders, waaronder Creandum, LocalGlobe, 1818 Ventures en Elkstone Partners, breiden hun belangen in Laka uit.

Hugo Bongers, directeur van ABN AMRO Ventures: “ABN AMRO Ventures is heel blij Laka op weg te kunnen helpen om de meest vooraanstaande insurtech van Europa te worden op het gebied van groene mobiliteit. We kijken ernaar uit om samen met het uitstekende managementteam van Laka en de andere investeerders te werken aan een mooi resultaat. Onze investering in Laka past perfect bij de ambitie van ABN AMRO om onze klanten te voorzien van best-in-class digitale diensten en ze te helpen met hun transitie naar een duurzamere levensstijl.”

ABN AMRO Ventures is het op (fin)techs gerichte durfkapitaalfonds van ABN AMRO. Het investeert in innovatieve bedrijven die zich bezighouden met de digitalisering van financiële producten, diensten en infrastructuur. Met een beheerd vermogen van EUR 150 miljoen heeft het fonds belangen in 20 ondernemingen, waaronder Upvest, Solarisbank, Penta, Bux, PrimaryBid en Quantexa. Eerder is er geïnvesteerd in Tink (exit 2021), OpenInvest (exit 2021) en Trifacta (exit 2022).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht