Industry Wire

Geplaatst door Trend Office Bakas

Adjiedj Bakas en André van Dam presenteren boek aan Maxime Verhagen

Het Tweede Machinetijdperk is nu echt begonnen. Vanaf dit jaar verdwijnen in ons land jaarlijks 300.000 banen als gevolg van de Digitale Revolutie. Tegelijkertijd ontstaan er jaarlijks 320.000 nieuwe banen. Onder andere in e-commerce, ambachten, bouw en persoonlijke dienstverlening. Dat betekent dat Nederlanders massaal moeten investeren in om-, her- en bijscholing. De werkplek verandert dus ingrijpend. Over de Digitale Werkplek schreven trendwatcher Adjiedj Bakas en IT-er André van Dam het visionaire en informatieve boek De Digitale Werkplek.

Op woensdag 9 januari 2019 overhandigden ze het eerste exemplaar van hun boek aan Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Verhagen zegt over het boek: “Het is lovenswaardig hoe Adjiedj en André een mogelijke toekomst beeldend kunnen brengen, zonder daarbij ongeloofwaardig te worden. Een groot aantal geschetste veranderingen die ze beschrijven, is in onze branche al in volle gang. Automatisering, digitalisering en robotisering vinden steeds meer hun weg naar de bouwplaatsen en ze bieden de bouw- en infrasector ontzettend veel kansen. Vol vertrouwen zien we dit op ons af komen en omarmen we die ontwikkelingen.” Bakas zegt: “De analfabeten van de toekomst zijn niet meer de mensen die niet kunnen lezen of schrijven, maar de mensen die niet meer kunnen leren, afleren of bijleren.

Het Tweede Machinetijdperk is tegelijkertijd ook het Emotionele Tijdperk. Veel rationeels wordt overgenomen door machines. Voor de mens worden emoties daarom cruciaal. Want om een menselijke maat te houden is de E van Emotie ook de E van Economie.” Van Dam zegt: “deze periode is inderdaad heel interessant te noemen omdat juist de digitale werkplek een meerwaarde oplevert aan alle betrokkenen. Het gaat om gemak, veiligheid en snelheid. Dat is de digitale werkplek van morgen, die vandaag begint!

Het boek ligt voor €19,95 in de boekhandel.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht