Industry Wire

Geplaatst door Babysits

Niet alleen ouders zijn op zoek naar een oppas

Sinds de coronacrisis aan de gang is merkte het oppas platform Babysits (oppassen.nl) dat de behoeften van haar gebruikers steeds meer veranderde. Niet alleen is de vraag en het aanbod drastisch veranderd, maar de vraag naar een oppas komt niet alleen meer vanuit de ouders zelf.

Het aanbod van oppassen steeg
De scholen zijn gesloten, waardoor veel studenten meer vrije tijd hebben. Door deze vrije tijd hebben vele van deze studenten zich aangemeld als oppas bij Babysits. In vergelijking met de gemiddelde aanmeldingen per dag in 2019, zag Babysits een stijging van 202% tussen 15 maart (aankondiging van de sluiting van de scholen in Nederland) en 18 maart van dit jaar. Aan dit percentage is goed te zien dat het aanbod van oppassen flink gestegen is en dat onder andere veel studenten bereid zijn om de ouders, die juist tijdens deze periode de hulp hard nodig hebben, te helpen.

Ook bedrijven zijn op zoek naar een oppas
Babysits ontving meerdere berichten van bedrijven die interesse hebben in een oppas voor hun medewerkers. Zij merken namelijk dat de werkcapaciteit van hun medewerkers verminderd door het thuiswerken. Dit komt voornamelijk, omdat veel ouders naast het werk ook voor de kinderen moeten zorgen, de kinderen moeten entertainen en hen moeten helpen met het huiswerk die zij vanuit school hebben meegekregen. Niet alleen wordt de werkcapaciteit minder, maar het thuiswerken heeft ook een effect op de meetings die de bedrijven hebben. Presentaties en vergaderingen worden namelijk regelmatig ‘verstoord’ door de kinderen die thuis zitten.

Ook ouders vinden het idee prettig dat een oppas op de kinderen let voor enkele uren per dag, zodat er geconcentreerde gewerkt kan worden of zodat er ongestoord vergaderd kan worden. Niet alleen de thuiswerkende ouders hebben nog steeds behoeften aan een oppas, maar ook de ouders met vitale beroepen, zoals verpleegkundige, ambulancepersoneel, politieagenten etc. De overheid regelt de kinderopvang van deze werkende ouders, maar de ouders die nachtdiensten draaien of onregelmatige diensten hebben, komen vaak nog steeds een oppas tekort die wel aan hun vraag kan voldoen.

De vraag vanuit ouders is er dan ook nog steeds, maar een oppas in huis halen vinden ouders toch wat riskant. Hiernaast wordt er door het RIVM ook geadviseerd om zo min mogelijk in contact te komen met andere personen. Dit is waar Babysits merkte dat de vraag naar oppassen op het platform in eerste instantie kelderde.

Babysits komt de gebruikers tegemoet met nieuwe functie
Kijkende naar de verandering in de behoeftes van de gebruikers heeft Babysits op 20 maart 2020 twee nieuwe functies op haar platform geïntroduceerd namelijk, op afstand oppassen en online huiswerkbegeleiding.

“ Het hele Babysits-team werkt momenteel aan het aanpassen van onze diensten aan de huidige situatie en omstandigheden. Al onze middelen zijn gericht op de ontwikkeling van nuttige nieuwe functies en content om onze missie na te streven om communities te versterken rond kinderopvang – nu ook op afstand. ” – Peter Van Soldt, oprichter van Babysits

Met de nieuwe functie kunnen oppassen aangeven of zij bereidt zijn om online van dienst te zijn en kunnen ouders hier gemakkelijk op filteren. Oppassen kunnen via videoplatforms zoals Zoom of Skype contact houden met het oppaskind en hen entertainen of huiswerkbegeleiding geven. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor de oppassen, schrijft Babysits dagelijks community artikelen over hoe online oppassen en online huiswerkbegeleiding het beste uitgevoerd kan worden en welke activiteiten er virtueel gedaan kunnen worden door de oppas en het oppaskind samen.

Hiernaast heeft het oppas platform Babysits ervoor gekozen om 70 procent korting te geven op het abonnement voor alle ouders. Hierin heeft Babysits geen onderscheid gemaakt tussen ouders die werken in vitale sectoren en thuiswerkende ouders. De ouders kunnen de korting inschakelen door de kortingscode: BABYSITS70 te gebruiken wanneer zij een premium abonnement aanschaffen.

Over Babysits
Babysits is een wereldwijd online platform dat ouders verbindt met oppassen, nanny’s en gastouders. Het bedrijf is in 2008 in Nederland opgericht door Peter Van Soldt en is de afgelopen jaren wereldwijd uitgebreid. Met momenteel 1,7 miljoen gebruikers in 38 landen wereldwijd, is Babysits een van de grootste spelers in de branche.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht