Industry Wire

Geplaatst door Alliander

Alliander wint Intranet & Digital Workplace Award 2022

Alliander heeft de internationale Step Two Intranet & Digital Workplace award gewonnen in de categorie ‘intranet essentials’. Alliander ontvangt deze award voor de verbinding die zij met het intranet weet te creëren met de wensen en behoeften van intranetgebruikers. Het is het 16e jaar dat deze toonaangevende award wordt uitgereikt aan bedrijven met inspirerende en excellente intranetten en digital workplaces wereldwijd.

De jury prees het intranet van Alliander onder meer voor de continue verbeteringen die worden doorgevoerd op basis van gebruikersfeedback. “Het team lijkt aan alles te hebben gedacht. Ze ondervragen regelmatig gebruikers, richten zich op continue verbetering en ondersteunen personalisatie. Bovendien heeft het intranet een hooggewaardeerde zoekfunctie en biedt het team uitstekende ondersteuning”, aldus een lid van de jury.

Echt gebruikt

Door verbinding te maken met de wensen en behoeften van de medewerkers zorgt Alliander ervoor dat het intranet ook echt wordt gebruikt. Maar liefst 98% van de ruim 7.000 medewerkers bezoekt het intranet minimaal eens per week. Meer dan drie kwart van de gebruikers is zelfs elke dag te vinden op het intranet. Dat juist de aanpak en het hoge gebruiksaantal de belangrijkste redenen zijn voor het winnen van deze award maakt het intranetteam van Alliander extra trots.

Natasja Lenferink, product owner intranet en manager online kanalen bij Alliander: “Waar ik het meest trots op ben, is dat we deze toonaangevende prijs hebben gewonnen voor de manier waarop we het intranet al jaren stap voor stap voortdurend verbeteren. Het helpt mijn collega’s echt om hun werk beter te doen en verbinding te creëren met elkaar. Dat onze werkwijze de reden is voor het winnen van deze prijs is het grootste compliment dat het intranetteam kan krijgen.”

Over het intranet van Alliander

Het huidige intranet van Alliander bestaat sinds 2014. Het combineert verschillende smaken in één platform. Met ruim 50.000 unieke bezoekers per jaar is het een sociaal platform en daarmee de fundering van de interne communicatie. Bovendien is het intranet een digitale startplek waar medewerkers nieuws en informatie kunnen vinden. Ook hebben ze hier toegang tot andere bedrijfsapplicaties, bestanden en taken. Tenslotte is het een platform waar continue dialoog plaatsvindt en waar collega’s verbinding met elkaar en de organisatie maken.

Step Two

De Intranet & Digital Workplace awards worden jaarlijks uitgereikt door Step Two, een toonaangevend Australische adviesbureau gespecialiseerd in intranetten, digitale werkplekken en digitale werknemerservaring (DEX). Een gerenommeerde internationale vakjury beoordeelt deelnemers van over de hele wereld, onderverdeeld in 6 categorieën. Deze categoriën zijn: Intranet essentials, Social, collaboration & communication, Business solutions, mobile & frontline, Microsoft 365 solutions & adoption, Digital employee experience & digital workplace en Mastering disruptive change.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht