Industry Wire

Geplaatst door Ankerstore

Ankorstore helpt onafhankelijke Nederlandse retailers Black Friday winstgevend te maken Eerste en grootste Black Friday-aanbiedingen

Amsterdam, 18 oktober 2021 – Onafhankelijke retailers zien met tegenzin Black Friday dichterbij komen. Deze dag wordt in Nederland steeds populairder, maar kleinere ondernemers kunnen de nodige kortingen niet bieden omdat hun marges dit simpelweg niet toestaan. Daarom biedt Ankorstore, een gecureerde marktplaats die onafhankelijke merken verbindt met lokale retailers, financiële ondersteuning om Black Friday dit jaar ook voor de onafhankelijke detailhandel lucratief te maken. In totaal verwacht Ankorstore met deze campagne enkele miljoenen euro’s aan omzet te genereren voor zelfstandige winkeliers.

Onafhankelijke retailers worden geconfronteerd met een meedogenloze combinatie van uitdagingen, waaronder de economische nasleep van lockdowns en het einde van steunpakketten. Black Friday voert de druk alleen maar verder op. De hoge kortingen die consumenten verwachten, betalen zij namelijk uit eigen zak.

Black Friday biedt desondanks grote omzetmogelijkheden. Zo lag het aantal iDEAL-betalingen vorig jaar op €106 miljoen en wordt verwacht dat dit jaar de portemonnee nog verder wordt opengetrokken. Maar omdat onafhankelijke retailers niet mee kunnen in het kortingsgeweld, gaat de winst voornamelijk naar Big Retail en techreuzen.

Om het speelveld gelijk te trekken, biedt Ankorstore een maand voor Black Friday, van 25 oktober tot 2 november, minimaal 10% korting op het gehele assortiment. De Ankorstore-korting wordt een maand voor Black Friday toegepast, zodat onafhankelijke winkeliers de tijd hebben om hun voorraden tegen gereduceerde prijzen in te slaan, zodat zij vervolgens in november hun eigen kortingen kunnen toepassen voor klanten.

Een gelijk speelveld
Nicolas D’Audiffret, mede-oprichter en Co-CEO van Ankorstore: “Dit jaar, voor de allereerste keer in de geschiedenis van de onafhankelijke detailhandel, krijgen lokale retailers niet alleen de mogelijkheid om deel te nemen, maar zelfs te floreren tijdens Black Friday. Het is een significante investering voor Ankorstore om gedurende 9 dagen 10% korting te geven op alle producten, zodat onafhankelijke winkeliers aantrekkelijke kortingen kunnen bieden aan klanten. Toch vinden we het belangrijk om ons hiervoor in te zetten en onafhankelijke winkeliers te helpen om tijdens Black Friday te concurreren met wereldwijde bedrijven.”

Naast kortingen, helpt Ankorstore in de voorbereiding op Black Friday middels gratis verzending vanuit heel Europa. Vanaf eind oktober tot het einde van dit jaar investeert Ankorstore ook in een reclamecampagne om consumenten aan te moedigen om bij hun inkopen prioriteit te geven aan onafhankelijke winkeliers.

Geef terug aan kleine bedrijven
Nicolas Cohen, mede-oprichter en Co-CEO van Ankorstore: “Al sinds we zijn gestart hebben we ernaar gestreefd om het speelveld voor retailers en merken gelijk te maken door hen de juiste tools te geven om te concurreren. Ankorstores Black Friday is opgezet met dezelfde gedachte. Het is echt belangrijk voor ons dat we retailers in staat stellen om tijdig afgeprijsde producten in te kopen zodat ze volledig deel kunnen nemen aan Black Friday. Merken moeten ook een opleving in de business zien. Black Friday mag dit jaar niet de eerste onsuccesvolle handelsweek zijn sinds de invoering ervan. Onafhankelijke bedrijven moeten vandaag alle kansen grijpen om het jaar met succes af te sluiten.”

“Ik kan me absoluut vinden in het Black Friday-Manifesto van Ankorstore en zal zeker gebruik maken van de speciale aanbieding om merken te kopen”, zegt een woordvoerder van Lins Mode en Wonen uit Kampen. “Het is een geweldig initiatief van Ankorstore om onafhankelijke retailers zoals ik te steunen.”

Ankorstore heeft zichzelf gevestigd als een van de snelst groeiende techbedrijven in Europa en werkt het nu samen met 100.000 onafhankelijke retailers. Dit is het eerste en grootste Black Friday-aanbod ooit voor onafhankelijke retailers in Nederland en 23 andere EU-landen.
###

Over Ankorstore
Ankorstore is een gecureerde marktplaats die onafhankelijke merken verbindt met de meest geliefde lokale retailers. Ankorstore rust retailers uit met de tools en benodigdheden om hun bedrijf te laten groeien en beheren en stelt merken in staat om hun groothandel uit te bouwen in heel Europa. Ankorstore is in november 2019 opgericht door vier Franse e-commerce ondernemers: Pierre-Louis Lacoste (voormalig Etsy country manager), Nicolas d’Audiffret en Nicolas Cohen (oprichters van A Little Market) en Mathieu Alengrin (voormalig Head Engineer bij Vestiaire Collective). Het bedrijf heeft kantoren in Parijs, Londen, Amsterdam, Düsseldorf en Stockholm (waarvan sommige op korte termijn zullen openen). Bezoek voor meer informatie www.ankorstore.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht