Industry Wire

Geplaatst door Azerion

Azerion verbetert de distributie van digitale games met de integratie van het GENBA™-platform

Amsterdam, 14 september – Azerion, het snelgroeiende en toonaangevende pan-Europese digitale gaming- en inkomsten genererende onderneming, kondigt vandaag de nieuwe overname aan van Genba Digital, het Britse digitale distributiebedrijf, en eigenaar van het GENBA™-platform, een bekroonde geautomatiseerde API-gestuurde digitale logistiek platform dat content-eigenaren verbindt met prominente retailers over de hele wereld.

Erol Erturk, Executive VP Games & Strategische Partnerschappen bij Azerion, zegt over Genba: “We werken al heel lang samen met het team van Genba. Het zijn gerespecteerde specialisten met diepgaande expertise in digitaal inzicht, technische begeleiding en omzetgroei in digitale distributie van premium videogames. Dankzij het platform van Genba kunnen we contenteigenaren een hele nieuwe wereld van verkoopkanalen bieden en sneller en efficiënter verbinding maken met onze media-uitgeverspartners door innovaties aan te bieden, zoals white-labelwinkels van premium pc-games.”

De voordelen van de integratie van de GENBA™-platformtechnologie met de Improve Digital-omgeving van Azerion zijn tweeledig. Ten eerste zal het Azerion in staat stellen meer game-ontwikkelaars aan te trekken door te zorgen voor een efficiëntere en veiligere distributie van hun games naar een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde games-e-tailers. Ten tweede zal het platform zijn netwerk van online retailers meer toegang bieden tot Genba’s uitgebreide catalogus van videogames en software-inhoud.

Matt Murphy, CEO van Genba Digital zegt verder: “Sinds 2015 hebben we gewerkt aan het opbouwen van een portfolio van 90 toonaangevende eigenaren van videogamecontent en 300 verkoopkanalen. We zijn verheugd om deel uit te maken van de Azerion Group, omdat het ons het potentieel geeft om voort te bouwen op de Genba-propositie met nieuwe technologiediensten voor onze inhoudseigenaren en onze retailers, terwijl we nieuwe verkoopkanalen voor videogames openen.”

Over Azerion

Azerion is een snelgroeiend pan-Europees platform voor digitaal gamen en het genereren van inkomsten. We ontwikkelen en exploiteren een veilig en betrouwbaar online sociaal gaming- en entertainmentplatform waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten. Ons geïntegreerde platform bevat functies voor het genereren van inkomsten en biedt technologische oplossingen om de aan- en verkoop van digitale advertenties voor mediakopers en -verkopers te automatiseren. Contentmakers, uitgevers en adverteerders werken met ons samen om miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken die onze games spelen en onze entertainmentconcepten gebruiken om de betrokkenheid, loyaliteit en het stimuleren van e-commerce te vergroten. Opgericht in 2015 door twee Nederlandse ondernemers, heeft Azerion een snelle expansie doorgemaakt dankzij organische groei en strategische acquisities. Het hoofdkantoor van Azerion bevindt zich in Schiphol-Rijk, Nederland.

Over Genba Digital

Genba Digital verbindt eigenaren en verkopers van digitale inhoud om efficiënte distributie en omzetgroei te realiseren. Gelanceerd in 2015 in Leamington Spa, VK, hadden we een visie om baanbrekende distributie te bieden aan een reeks klanten over de hele wereld. Vandaag zijn we er trots op dat we een toonaangevend platform hebben ontwikkeld, GENBA™, dat de norm zet op het gebied van transparantie en veiligheid. Afkomstig van pc, passen we nu onze expertise en inzichten toe in geografische regio’s en platforms, waardoor we toegang krijgen tot een enorme catalogus van hoogwaardige digitale inhoud. We werken samen met 90+ uitgevers en 300+ retailpartners in 195 landen. Van het veilig verbreden van retailnetwerken voor games- en software-uitgevers tot het bieden van snelle toegang tot digitale winkels tot de beste content; we bouwen hechte, samenwerkingsrelaties op die de best mogelijke resultaten opleveren.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht