Industry Wire

Geplaatst door Banking Circle

Banking Circle sluit zich bij P27 aan om betalingsecosysteem Nordics te ondersteunen

Amsterdam – Banking Circle, gelicentieerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, heeft zich aangesloten bij het P27 Nordics-betalingsinitiatief om bulk-clearing voor de Deense kroon mogelijk te maken. Banking Circle is de drijvende kracht achter het initiatief en vervult een voortrekkersrol. Hiermee laat de bank haar toewijding zien om een wereldwijde betalingsinfrastructuur op te bouwen.

Het P27 Nordics-betalingsinitiatief, genoemd naar de 27 miljoen inwoners in de Scandinavische regio, is gestart vanuit verschillende toonaangevende banken die allemaal hetzelfde doel nastreven: ’s werelds eerste digitale platform creëren waarmee bedrijven en consumenten realtime, binnenlandse en buitenlandse betalingen kunnen verwerken. De initiatiefnemers zijn van mening dat betalingen sneller en goedkoper moeten en dat samenwerken de manier is waarop dit kan worden bereikt.

Anders la Cour, CEO en mede-oprichter van Banking Circle: “Wij willen een wereldwijde financiële infrastructuur bieden aan financiële instellingen en banken die eenvoudig, snel en kostenaantrekkelijk is. We zijn al een eind op weg om deze missie te behalen. Zo hebben we in 2019 onze bankvergunning gekregen en investeren we continu in de integratie van een uitgebreid netwerk van lokale clearing- en betalingssystemen. Dankzij onze betrokkenheid bij P27 kunnen we een nieuwe regio inlijven. We waren al actief lid van de Scandinavische gemeenschap en de Nordic Payments Council en onze aansluiting bij P27 was voor ons dan ook de volgende logische stap. Als onderdeel van dit initiatief kunnen we onze partners de mogelijkheid bieden om hun klanten snellere, eenvoudigere en kostenaantrekkelijke betalingen van en naar deze regio bieden.”

Martin Georgzén, Chief Strategy Officer en Head of Business Execution van P27: “P27 ligt in het verlengde van de Scandinavische traditie van technologische innovatie en samenwerking in verschillende sectoren, waaronder het bankwezen. We verbinden onze collectieve middelen, competenties en ambities om een platform te creëren dat betalingen voor iedereen in de regio echt zal veranderen. Door onze normen af te stemmen op die van de Single Euro Payments Area (SEPA), zal P27 verdere harmonisatie brengen in het Europese betalingslandschap. Banking Circle toont, door zich aan te sluiten bij P27, toewijding aan het ondersteunen van nieuwe ontwikkelingen van het betalingslandschap die in het belang zijn van de hele regio. Banking Circle deelt onze visie op een betere betalingsvoorziening en we kijken ernaar uit om samen met deze gespecialiseerde organisatie grensoverschrijdende betalingen net zo gemakkelijk te maken als het sturen van een sms.”

Banking Circle is aanbieder van innovatieve financiële infrastructuur voor betaalinstellingen en banken. Als een organisatie met bankvergunning en zonder legacy-systemen, biedt Banking Circle betaalinstellingen en banken de mogelijkheid om snel en tegen lage kosten in te springen op kansen in de nieuwe economie. Daarbij profiteren de klanten van Banking Circle van hoge compliance en beveiliging standaarden. Ook is er rechtstreekse toegang tot clearing. De technologie van Banking Circle draagt bij aan financiële inclusie door duizenden bedrijven in staat te stellen om internationaal te handelen op een manier die niet eerder mogelijk was. Dat geldt voor alles van bankrekeningen en leningen, tot internationale betalingen, het verwerken van transacties en valutahandel. Banking Circle is eigendom van EQT VIII, EQT Ventures en de oorspronkelijke oprichters. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. Banking Circle beschikt daarnaast over kantoren in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht