Industry Wire

Geplaatst door Innofest

Bezoekers en medewerkers testen innovaties op TT Festival: van een levensreddende reanimatiearmband tot bier met een boodschap

LEEUWARDEN, 23 JUNI 2022 – Sinds 18 juni staat Assen ruim een week lang in het teken van ronkende motoren en muziek. Maar dat is niet het enige. Tijdens de TT Nachten van het TT Festival, goed voor liefst 200.000 bezoekers, is er ook ruimte voor verschillende innovatieve startups om hun prototypes te testen. In samenwerking met Innofest zijn op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni vier hele verschillende ondernemers aanwezig om de feedback op te halen waarmee ze hun innovatie naar een hoger niveau hopen te brengen.

SimCPR – Een levensreddende reanimatiearmband

SimCPR werd afgelopen weekend nog verkozen tot beste startup van Drenthe tijdens de finale van Drentse Startup. Het bedrijf uit Roden heeft een polsband ontwikkeld die hulpverleners helpt bij het reanimeren. De polsband geeft precies aan met welk ritme de hulpverlener moet reanimeren en hoe diep de borst daarbij moet worden ingedrukt. Dit verbetert de kwaliteit van de hartmassage en geeft hulpverleners meer zelfvertrouwen. Niet onbelangrijk, want een mens van vlees en bloed reanimeren is uiteraard heel iets anders dan de pop die tijdens de EHBO-cursus voor je ligt. Tijdens het festival wordt de armband getest door de aanwezige EHBO’ers.

OmniDrones Security – een veiliger festival dankzij drones

Drones kunnen festival slimmer en veiliger maken. Hoe dat precies werkt? Vanuit de lucht kunnen ze veel toevoegen aan het al bestaande palet van camera’s op festivals. Drones zijn flexibeler en mobieler inzetbaar. Stel, er gebeurt iets – denk bijvoorbeeld aan een brand of een opstootje – dan kunnen drones naar de situatie vliegen en direct de controleruimte van extra beeld voorzien. De ondernemers van OmniDrones Security willen ontdekken wat het publiek en de medewerkers ervaren wanneer er drones boven een gebouw vliegen.

FestiVR – een virtuele festivalbeleving op afstand 

Tijdens de diverse lockdowns van de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat je ook prima een concert of festival kunt volgen vanuit je eigen huis huis. Nu festivals ook weer fysiek te bezoeken zijn, is hier minder aandacht voor. Ten onrechte, dachten de ondernemers achter FestiVR. Er zijn tenslotte nog altijd veel mensen die niet zomaar naar een festival kunnen, bijvoorbeeld door mobiliteitsproblemen of een te grote afstand. FestiVR van Indietopia wil ook deze mensen een kans geven om een festival bij te wonen. Dit doen zij door middel van 360 graden camera’s en VR technologie. Op TT Festival gaan zij testen of de apparatuur werkt binnen een wifi-omgeving. In ieder geval de TT NightRide, een optocht van meer dan 1.000 motoren dwars door het centrum van Assen, wordt gestreamd voor mensen die niet fysiek in de stad kunnen komen. Op 25 juni is FestiVR ook te vinden in de TT Laan.

LUST – een biertje met een boodschap

53% van de vrouwen en 19% van de mannen ziet zich dagelijks geconfronteerd met seksuele intimidatie. Eén op de vier vrouwen krijgt zelfs te maken met seksueel geweld of misbruik. Tweederde van de gevallen van seksuele intimidatie gebeurt onder invloed van alcohol. Daarom hebben de vrouwelijke ondernemers achter LUST een biertje bedacht waarmee ze op de plek van het probleem een oplossing willen brengen. Door quotes vanuit hun eigen ervaringen op de etiketten en het voeren van campagnes brengen ze seksuele intimidatie onder de aandacht en maken ze het bespreekbaar. Tijdens TT Festival gaan ze op 24 en 25 juni met bezoekers het gesprek over seksuele intimidatie aan in hun eigen lounge in de TT Laan.

Bezoekers kunnen via de TT Festival-app onder meer het programma en de interactieve plattegrond raadplegen. Downloaden kan via woov.to/ttfestival

De tests op TT Festival worden mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Groningen, Leeuwarden en Assen en de organisatie van TT Festival.

***EINDE PERSBERICHT***

Over Innofest – Festival Driven Innovation

In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, zijn bedrijven nodig die zowel voor profit als voor purpose gaan. Als stimuleringsprogramma is Innofest een welkome springplank voor innovatieve ondernemers die impact willen maken. Door in een zo realistisch mogelijke setting te testen halen ondernemers cruciale feedback op om hun producten verder te ontwikkelen. Daarom geven we startups de kans hun prototypes te testen: zowel op festivals en living labs als online. Zo helpt Innofest ondernemers om succesvol de stap naar de markt te zetten. innofest.co

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht