Industry Wire

Geplaatst door Bio Vakantieoord

Cinekid Festival toegankelijk voor kinderen met een rolstoel

Cinekid is deze herfstvakantie te zien in de bioscoop van het Bio Vakantieoord in Arnhem. Het aangepaste vakantiepark doet van 23 t/m 28 oktober mee aan het kinderfilmfestival. Het Bio Vakantieoord biedt de films aan voor gezelschappen met gehandicapte kinderen, zodat zij ook eens op de beste plekken in de bioscoop kunnen zitten. Acteur en Bio Ambassadeur Leendert de Ridder opent het festival op 23 oktober met een heuse première!

Cinekid-programma
De Bio Bioscoop draait in de herfstvakantie 4 bijzondere Cinekid films voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 9+ jaar. Dit zijn: De avonturen van Anansi de spin, Wonderlijke Werelden, Mijn leven is een circus en Kinderen van gescheiden ouders. De films zijn gratis toegankelijk en worden ieder twee keer vertoond. Per voorstelling zijn er 20 plaatsen beschikbaar. Ga voor de programmering en om plaatsen te reserveren naar www.biovakantieoord.nl/cinekid.

Première met Leendert de Ridder
Het Cinekid Festival wordt op 23 oktober om 14.00 uur feestelijk geopend door acteur Leendert de Ridder. Hij is niet alleen ambassadeur van het Bio Vakantieoord, maar zit dit jaar ook in de Cinekid Jury voor de Beste Nederlandse Kinderfilm. Bezoekers kunnen Leendert, ook bekend als Mees Kees, het hemd van het lijf vragen en natuurlijk mogen ze ook met hun idool op de foto! Na de opening draait de film Wonderlijke Werelden. Plaatsen reserveren kan via www.biovakantieoord.nl/cinekid.

Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht