Industry Wire

Co-creëren van leermiddelen: Malmberg en het Da Vinci College geven het startsein voor het Sanoma Learning Lab Programma

Vandaag heeft Sanoma Learning samen met haar dochteronderneming Malmberg op het Da Vinci College Kagerstraat in Leiden de kick-off van het Sanoma Learning Lab. Deze kick-off in Nederland maakt deel uit van een internationaal programma dat wordt georganiseerd door Sanoma Learning.

Zo’n 165 docenten, leerlingen, schoolhoofden en medewerkers uit vijf landen worden door Sanoma Learning, één van Europa ’s meest toonaangevende educatieve organisaties, samengebracht in het Sanoma Learning Lab programma. Het doel van het programma is het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve onderwijsproducten door gebruik te maken van lean start-up methodes in co-creatie met scholen. Met het innovatieve karakter en door gebruikers direct bij het proces te betrekken, is het programma enig in zijn soort. Net als in Nederland worden ook op partnerscholen in België, Finland, Polen en Zweden kick-offs georganiseerd.

Innovatie in onderwijs versnellen
De komende twee maanden zullen per land zo’n 30 deelnemers samenwerken in groepjes van drie, bestaande uit een docent, een leerling en een Sanoma Learning medewerker. Iedere groep krijgt als taak een idee te ontwikkelen en te testen. Uiteindelijk worden vijf ideeën geselecteerd voor een boot camp, waar in een paar dagen tijd het idee wordt uitgewerkt tot een prototype. Deze boot camp vindt in december in Amsterdam plaats.

Sanoma Learning’s CEO John Martin legt uit: “Het programma is gebaseerd op het idee van ‘co-creating for learning impact’. Dit wil zeggen dat er onderwijsproducten worden ontwikkeld die de leerresultaten zullen verbeteren, de betrokkenheid van leerlingen zal vergroten en de efficiëntie van docenten zal verhogen. Het programma maakt deel uit van onze missie om een positief effect te hebben op het onderwijs. Deze aanpak brengt ons nog dichter bij de behoeften van de leerlingen en de scholen.

Van ideeën naar product prototypes
Tijdens de boot camp in december werken de deelnemers in kleine, multidisciplinaire teams samen met Sanoma specialisten. Ze gaan bouwen aan vijf werkende prototypes die potentieel kunnen worden ontwikkeld tot onderwijsproducten die in scholen kunnen worden gebruikt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht