Industry Wire

Geplaatst door DartDesign

DartDesign versterkt leiderschap met gevestigde namen in branding: Stephan Reschke en Eddy Wegman

DartDesign versterkt leiderschap met gevestigde namen in branding: Stephan Reschke en Eddy Wegman
Grote stap in de vernieuwde ambitie DartDesign
Amsterdam – Strategisch designbureau DartDesign verwelkomt per 1 mei Stephan Reschke (45) als Head of Brand en Eddy Wegman (46) als Head of Design. Beiden zijn afkomstig van Total Design. Deze benoemingen passen bij de vernieuwde ambitie van DartDesign: ambitieuze organisaties helpen het verschil te maken met doordacht ontwerp en inspirerende beeldverhalen.

Sterk track record in branding
Zowel Reschke als Wegman hebben een sterk track record in de wereld van branding. Reschke begon zijn carrière in Hamburg bij een advertising agency. Hij maakte daar al snel de stap naar branding toen er voor een internationaal account een wereldwijde rebranding moest worden geleid. Vervolgens begeleidde hij in zijn carrière veel internationale en corporate organisaties bij het ontwikkelen van een vernieuwde brand. Denk hierbij aan Volkswagen, LIDL, Hyundai en Siemens. In 2020 startte hij bij Total Design, waar hij de positie van Head of Brand International bekleedde. In deze functie was hij samen met Wegman verantwoordelijk voor merken zoals ING, Aegon en TÜV NORD GROUP.

De carrière van Wegman begon als graphic designer. Al snel had hij door waar zijn hart lag: met simpel en optimistisch design een merk zo doeltreffend mogelijk maken. Ruim dertien jaar werkte hij bij grafisch bureau Koeweiden Postma, waar hij onder andere voor HEMA, het Van Gogh Museum, KPN, de NPO en de Nationale Nederlanden aan de rebranding heeft gewerkt. Een deel van Koeweiden Postma ging in 2018 samen met Total Design, waar Wegman Executive Creative Director was.

Transformatie en relevantie
Sebastiaan van Rijnsoever, Managing Director bij DartDesign: “Voor ons is een merk en het design veel meer dan alleen wat je ziet. Het is het kompas van een organisatie, een allesomvattend concept dat communiceert, overtuigt, begeleidt en identiteit definieert. Wij zetten de ambities en dromen van onze klanten om in verhalen en vertalen deze vervolgens in inspirerende beelden. Met de komst van Stephan en Eddy kunnen wij onze groeiambities en die van onze klanten op onderwerpen als branding, duurzaamheid en corporate reporting nog beter gaan waarmaken.”

Reschke en Wegman ontdekten bij Total Design dat zij een ijzersterk duo zijn. Ze matchen op het gebied van persoonlijkheid, mindset en werkwijze, en die match vonden zij ook met DartDesign en Van Rijnsoever.

Samen hebben Van Rijnsoever, Reschke en Wegman als doel om DartDesign voor zowel organisaties als talent nog sterker en aantrekkelijker in de markt te zetten. Daarbij speelt de bureaugroep Only creative entrepreneurs, waar DartDesign deel van uitmaakt, ook een belangrijke rol. Reschke: “Mijn ambitie is om binnen DartDesign de shift te realiseren naar meer strategisch en conceptueel creatief werk en daardoor merken holistisch te bouwen en te servicen. Daarnaast kijk ik er naar uit om onderdeel uit te maken van een netwerk waarin gelijkgestemde bureaus continu werken aan het maken van impact.”

Wegman: “DartDesign is een solide bureau dat zich in een nieuw momentum bevindt. Ik kijk er naar uit om samen het bureau te transformeren naar een vernieuwd jong en creatief bureau, waar we met een energiek team werken aan krachtige en optimistische merken voor organisaties met zinvolle en positieve purpose.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht