Industry Wire

Geplaatst door Gemeente Groningen

Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Intimiderende huisbazen, achterstallig onderhoud aan studentenkamers of een onterecht ingehouden borgsom, dit zijn voorbeelden van ongewenst verhuurgedrag. Om hierop te kunnen handhaven is een melding noodzakelijk. In 2016 is door samenwerking van de Groninger Studentenbond (GSb) en de gemeente Groningen het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV) opgericht.

Door een digitale postercampagne, die start op 1 december, wordt dit MOV opnieuw onder de aandacht gebracht. Dat is nodig omdat de studentenpopulatie regelmatig wisselt.

Kauloskeer
De posters zijn digitaal te zien op verschillende plekken in de stad Groningen en in de gebouwen van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Opvallende teksten als ‘is jouw kamer kauloskeer, vertel ons meer!’ en ‘fittie met de huisbaas?’ zijn enkele voorbeelden van posters in het taalgebruik van studenten. Waarbij ‘kauloskeer’ staat voor armoedig, slechte kwaliteit en ‘fittie’ voor ruzie. Daarnaast zijn er enkele posters in het Engels, ook met opvallende teksten die studenten oproepen om vooral een melding te doen.

Een melding van ongewenst verhuurgedrag maken kan via de website. Je komt hierbij door de QR-code te scannen op de poster. Die leidt naar deze website: http://groningerstudentenbond.nl/mov/.

De postercampagne loopt tot en met de Kerst

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht