Industry Wire

Geplaatst door Traffic Family

Een doordacht marketingplan opstellen? Zo pak je dat aan in 2024

Na het vieren van hun indrukwekkende vijftiende jubileum in september 2023, heeft Google Ads Bureau Stramark besloten om scale-ups en groeibedrijven strategisch te gaan ondersteunen. Specifiek bedrijven met 10 tot 50 werknemers, die veel groeipotentie aangetoond hebben en nu voor de uitdaging staan om hun aanbod op professionele wijze in nieuwe markten te introduceren. Met hun diepgaande kennis en beproefde strategieën gaat Stramark de bedrijven ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities.

Focus op scale-ups en groeibedrijven

Online marketing is voor scale-ups van onschatbare waarde gebleken. Deze ondernemingen hebben de groeifase naar meer dan 10 medewerkers succesvol doorstaan en hun vermogen om op te schalen bewezen, met een product of dienst waar duidelijk vraag naar is. De uitdaging ligt nu in het competitief benaderen van de markt. Waar voorheen de marketinginspanningen veelal door de eigenaar of oprichter werden geleid, erkennen scale-ups nu het belang van het inzetten van gespecialiseerde online marketingbureaus. Deze bedrijven kunnen onder andere de werkaamheden omtrent Google ads uitbesteden aan Stramark om hun groei te versnellen.

Google Ads Bureau Stramark

Op 1 september 2023 vierde Stramark, een toonaangevend online marketingbureau, zijn vijftiende verjaardag. Een opmerkelijke mijlpaal in het tijdperk waarin het voortbestaan van bedrijven steeds uitdagender wordt. Stramark heeft een rijke geschiedenis in het ondersteunen van een breed scala aan bedrijven, van lokale MKB’s tot beursgenoteerde ondernemingen. In hun Google Ads en SEO-inspanningen, heeft het bedrijf zich bewezen als een onmisbare partner in de online marketingwereld. Deze uitgebreide ervaring en expertise zet het Google Ads Bureau nu in, om scale-ups en groeibedrijven te helpen bij het vormgeven van effectieve marketingstrategieën.

Een marketingplan opstellen

Het opstellen van een online marketingplan is een van de belangrijkste stappen voor elke organisatie die haar online aanwezigheid wil versterken, ongeacht of het gaat om B2B of B2C markten. Met de toenemende nadruk op digitale marketing, is het vaak noodzakelijk om een specifiek plan te hebben dat zich richt op online activiteiten, los van een algemeen marketingplan. Dit proces hoeft niet overweldigend te zijn; door het volgen van een gestructureerd stappenplan kun je een effectief online marketingplan ontwikkelen dat je helpt je doelen te bereiken.

Ontdek hier zo de waardevolle tips van Stramark voor het creëren van een doordacht marketingplan in 2024.

Stap 1: Analyseer de huidige online situatie

Stramark begint al hun marketingplannen met een grondige analyse van waar de organisatie online staat. Dit omvat een evaluatie van je huidige website, social media aanwezigheid, zoekmachine rankings, en elke andere digitale voetafdruk. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van je sterke punten, zwakke punten, en eventuele kansen of bedreigingen in de digitale ruimte.

Stap 2: Bepaal je online ambitie

De volgende  fase draait om het vaststellen van wat je met online marketing wilt bereiken. Afhankelijk van de bedrijfsstrategie, kan online marketing de hoofdbron van inkomsten worden of juist een aanvullende rol spelen ter ondersteuning van offline marketinginspanningen. Het is in deze fase niet noodzakelijk om al in detail te treden over specifieke doelen, maar wel om realistisch te blijven over wat haalbaar is.

Stap 3: Stel duidelijke doelstellingen

Het definiëren van concrete doelstellingen is de volgende erg belangrijke stap nadat je je digitale ambities hebt vastgesteld. Deze doelen moeten niet alleen aansluiten bij je algemene bedrijfsstrategie, maar ook direct gerelateerd zijn aan je online activiteiten. Het realiseren van deze ambities vereist een gestructureerde aanpak, waarbij elke behaalde doelstelling je een stap dichter bij je uiteindelijke doel brengt. Het formuleren van effectieve doelstellingen is echter vaak een uitdaging.

Voor een effectief online marketingplan is het essentieel dat elke doelstelling dus SMART geformuleerd wordt, wat staat voor: 

·         Specifiek: Is de doelstelling helder en duidelijk genoeg?

·         Meetbaar: Kun je de voortgang en het resultaat van de doelstelling meten, bijvoorbeeld via verkoopcijfers, omzet of websitebezoek?

·         Acceptabel: Is er draagvlak voor de doelstelling binnen de organisatie?

·         Realistisch: Ligt de doelstelling binnen de mogelijkheden? Ambitie is goed, maar het moet wel haalbaar blijven.

·         Tijdsgebonden: Wanneer moet het doel bereikt zijn? Dit kan bijvoorbeeld binnen 4 maanden, 1 jaar of 3 weken zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht