Ericsson presenteert visie voor cellulair IoT met nieuwe segmenten en oplossingen

Rijen – Ericsson (NASDAQ: ERIC) heeft vandaag de volgende stappen in de evolutie van mobiele IoT gezet en nieuwe oplossingen gelanceerd waarmee service providers in staat zijn om een groter deel van de Internet of Things markt aan te pakken met diverse use cases in sectoren zoals automotive, industrie en nutsbedrijven.
Ericsson schetst cellulaire IoT-evolutie in vier marktsegmenten: Massive IoT, Broadband IoT, Critical IoT en Industrial Automation IoT. Twee van deze segmenten zijn nieuw – IoT voor breedband en IoT voor industriële automatisering. Breedband IoT gebruikt mobiele breedbandmogelijkheden voor IoT en ondersteunt hogere gegevenssnelheden en lagere latencies dan Massive IoT. Industriële automatisering IoT zal geavanceerde industriële automatiseringstoepassingen mogelijk maken met extreem hoge connectiviteitsvereisten.
In lijn met zijn cellulaire IoT-visie lanceert Ericsson verbeterde functionaliteiten voor Massive IoT* en nieuwe oplossingen voor breedband IoT. Een voorbeeld van Massive IoT-verbetering is de NB-IoT Extended Cell Range 100km, die de op standaarden gebaseerde limiet van ongeveer 40 km verlengt tot 100 km door software-updates in het network en zonder wijzigingen aan bestaande NB-IoT-apparaten. Dit biedt enorme mogelijkheden voor IoT-connectiviteit in landelijke en afgelegen gebieden, met name voor logistiek, landbouw en milieumonitoring. Ericsson heeft met Telstra en DISH NB-IoT-verbindingen tot 100 km geïmplementeerd.
De Broadband IoT-oplossingen die worden gelanceerd, zijn onder meer dronedetectie en linkbeheer, RAN-slicing, Advanced Subscriber Group Handling en Multi-Gigabit LTE voor gegevensdoorvoer van 2 Gbps en een latentie van ongeveer 10 milliseconden. De nieuwe oplossingen zullen een breed scala aan use-cases mogelijk maken in auto’s, drones, AR / VR, geavanceerde wearables, slimme productie en slimme utilities.
Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Networks, Ericsson, zegt: “Cellular IoT gaat van early adoption naar wereldwijde uitrol met Massive IoT. We beschrijven nu ‘what’s next?’ Voor onze klanten en hoe ze het maximale uit hun 4G- en 5G-investeringen op hetzelfde netwerk kunnen halen en meer geavanceerde IoT-gebruikscasussen in verschillende sectoren kunnen aanpakken.”
Doorontwikkeling van cellulaire IoT
Het evolutieconcept van Ericsson beschrijft hoe IoT zich kan ontwikkelen van de meer basale use-cases van Massive IoT zoals asset-tracking en slimme meters naar steeds geavanceerdere use-cases mogelijk gemaakt door Broadband IoT (bijvoorbeeld infotainment in auto’s, AR / VR, drones en geavanceerde wearables) en vervolgens door Critical IoT (bijvoorbeeld autonome voertuigen) en Industrial Automation IoT (bijvoorbeeld collaborative robotics in manufacturing).
Deze stapsgewijze benadering maakt het voor serviceproviders eenvoudiger om mobiele IoT-mogelijkheden te matchen met huidige en toekomstige gebruikscasussen door LTE-netwerken te blijven verbeteren terwijl ze zich voorbereiden op 5G. Door effectief gebruik te maken van technieken zoals netwerk slicing, kunnen serviceproviders alle vier de segmenten in één netwerk ondersteunen, waardoor ze hun assets kunnen optimaliseren en gebruik kunnen maken van omzetmogelijkheden binnen branches. Volgens het Ericsson Mobility Report zal het aantal cellulaire IoT-verbindingen naar verwachting in 2024 4,1 miljard bereiken – stijgend met een jaarlijks groeipercentage van 27 procent.
Patrick Filkins, Senior Research Analyst, IoT en Mobile Network Infrastructure bij IDC, zegt: “Ericsson heeft een unieke heldere visie voor cellulair IoT bedacht met duidelijk omschreven segmenten voor serviceproviders om nieuwe groeikansen voor bedrijven te benutten van digitalisering van de industrie. Ericsson’s cellulaire IoT-evolutieconcept maakt het mogelijk voor serviceproviders om add-on use-cases incrementeel te ontwikkelen, zelfs binnen één vertical.”
* Verbeterde functies voor Massive IoT: NB-IoT uitgebreid celbereik 100km; Cat-M1 & NB-IoT hogere doorvoer; NB-IoT verbeterde netwerkcapaciteit; Cat-M1 & NB-IoT verbeterde positionering van het apparaat; Cat-M1 verbeterde mobiliteit; en kleine cellen ondersteunen voor NB-IoT
Over Ericsson
Ericsson stelt communication service providers in staat de volledige potentie van connectiviteit te benutten. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit netwerken, digital en managed services en emerging business, en is ontwikkeld om klanten te helpen bij hun digitalisering, vergroten efficiëntie en ontdekken van nieuwe inkomstenstromen. De investering die Ericsson doet in innovatie heeft ervoor gezorgd dat miljarden mensen wereldwijd profiteren van de voordelen van telefonie en mobiel breedband. Ericsson is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en de Nasdaq New York. Kijk voor meer informatie op www.ericsson.com
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.