Industry Wire

Geplaatst door Extreme

Extreme transformeert netwerkinfrastructuur van ŠKODA AUTO

Amstelveen, 28 september 2020 – Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een cloudgedreven netwerkbedrijf, heeft het netwerk van ŠKODA AUTO geüpgraded met behulp van zijn campusnetwerkoplossingen. De upgrade maakt deel uit van de 2025 Strategy van ŠKODA AUTO en ondersteunt zijn digitale transformatie. De oplossingen van Extreme voorzien ŠKODA AUTO van een veilig, flexibel en veerkrachtig netwerk dat de stabiliteit en capaciteit van de infrastructuur én de productiviteit van medewerkers verbetert. Op deze manier maximaliseert het bedrijf zijn groei en applicatieperformance.

Het hoofdkantoor van ŠKODA AUTO is gevestigd in Mladá Boleslav, Tsjechië. De fabrikant is onderdeel van de Volkswagen Group en is opgericht in 1895. Tegenwoordig zijn er wereldwijd meer dan 42.000 mensen werkzaam en is het een van ’s werelds grootste autofabrikanten. Het bedrijf opereert vanuit drie locaties in Tsjechië en heeft via Group-partnerships fabrieken in China, Rusland, Slowakije en India. Daarnaast werkt het in Oekraïne en Kazachstan samen met lokale partners. Doordat het aantal leveringen steeg en het productportfolio groeide, had ŠKODA AUTO behoefte aan een betrouwbare netwerkinfrastructuur om zijn capaciteit te vergroten en zijn verspreide locaties te verbinden.

ŠKODA AUTO maakt gebruik van Extreme’s oplossingen en software voor vaste netwerken, zoals Extreme Fabric Connect™ en Extreme Management Center™, inclusief ExtremeAnalytics™. Op deze manier upgradet het zijn backbonenetwerk op het hoofdkantoor en migreert het tegelijkertijd naar een virtuele infrastructuur om zijn fabrieken en assemblagelocaties via één systeem met elkaar te verbinden. De beheer- en analyticssoftware van Extreme stelt het bedrijf in staat zijn locaties centraal te monitoren en de performance van zijn netwerk en de applicaties binnen de gehele infrastructuur te beheren.

Belangrijkste voordelen:

  • Snellere time to market en eenvoudiger onderhoud: Met Extreme Fabric Connect maakt ŠKODA AUTO gebruik van automatisering om nieuwe netwerkapparaten en -diensten snel te upgraden en implementeren, zonder dat onderbrekingen van het voertuigproductieproces nodig zijn. Hierdoor kan het IT-personeel sneller wijzigingen doorvoeren en zich bovendien meer richten op innovatieprojecten om het bedrijf verder te laten groeien. Deze geautomatiseerde provisioning verlaagt bovendien het risico op menselijke fouten.
  • Realtime geautomatiseerd beheer van netwerkverkeer: Met Extreme Fabric Connect brengt ŠKODA AUTO meerdere losse netwerken samen in één groepsnetwerk met een logische opsplitsing van diensten. In combinatie met Extreme-netwerkbeheersoftware heeft het bedrijf nu realtime, end-to-end inzicht in en controle over zijn netwerk.
  • Optimale beveiliging en geavanceerde performance-inzichten: ŠKODA AUTO is nu in staat zijn netwerk- en applicatieperformance binnen de gehele infrastructuur veilig te monitoren. Zo kan het de ervaring verbeteren voor medewerkers en klanten. Extreme Fabric Connect voorziet in hyper-segmentatie om verschillende verkeerstypen, applicaties of gebruikers te isoleren, en stealth-mogelijkheden die de zichtbaarheid van het netwerk beperken, zodat het risico op een aanval minder groot is. In combinatie met perimeter-securitymaatregelen zorgt dit voor een best-in-class securitystatus die wordt ondersteund door inzichten vanuit ExtremeAnalytics.

Quotes

Martin Polak, Coordinator for Network Planning, ŠKODA AUTO

“Omdat onze leveringen snel toenamen en ons productportfolio groeide, gingen we op zoek naar een innovatieve manier om hierop in te spelen en sneller te groeien. Met onze 2025 Strategy in het achterhoofd onderzochten we of het mogelijk was om een stabielere en veerkrachtigere infrastructuur neer te zetten om ons netwerk te consolideren, kosten te verlagen en de efficiëntie voor het volledige team te verbeteren. We hebben dit dankzij Extreme Networks kunnen bereiken en kunnen alles online beheren. Daarnaast hebben de prestaties en productiviteit van ons IT-team een boost gekregen. Met Extreme samenwerken, betekent dat we nu over de infrastructuur beschikken om de performance binnen alle vlakken van onze business te optimaliseren. Daarmee zijn we klaar voor verdere toekomstige groei.”

Boris Germashev, Regional Director Sales – Eastern Europe & Nordic, Extreme Networks

“Digitale transformatie is een belangrijk onderdeel van elke moderne organisatie. ŠKODA AUTO is een voorbeeld van een klant die heeft ontdekt hoe belangrijk de rol van zijn netwerkinfrastructuur is om digitale transformatie te bewerkstelligen. Door zijn infrastructuur te vernieuwen met behulp van onze technologie ervaarde de autofabrikant een directe verbetering in de performance van zijn netwerk en productiviteit van zijn medewerkers. Ook heeft het de beveiliging en intelligence van zijn netwerk vereenvoudigd en versterkt, wat de stabiliteit en schaalbaarheid ten goede komt. ŠKODA AUTO is nu uitgerust met een veilig, flexibel en veerkrachtig netwerk ter ondersteuning van zijn aanhoudende groei en performanceverbetering.”

Aanvullende bronnen

 

###

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc (EXTR) biedt een probleemloze netwerkervaring die iedereen verder brengt. We verkennen de grenzen van technologie met de kracht van machine learning, artificial intelligence, analytics en automatisering. Meer dan 50.000 klanten wereldwijd vertrouwen op onze end-to-end netwerkoplossingen in de cloud en op onze topservice die hen helpt bij het versnellen van de digitale transformatie en hen laat groeien. Meer informatie is te vinden op de website van Extreme – of volg ons op Twitter, LinkedIn en Facebook.

 

Extreme Networks, het Extreme Networks-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Extreme Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in andere landen. Andere handelsmerken die hierin worden getoond zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

 

Over ŠKODA AUTO

  • ŠKODA AUTO bestaat dit jaar 125 jaar. Het bedrijf werd in 1895 opgericht. Daarmee is het een van de oudste autofabrikanten ter wereld.
  • ŠKODA AUTO biedt consumenten momenteel een keuze uit negen modellen: CITIGO, FABIA, RAPID, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ.
  • ŠKODA AUTO leverde in 2019 1,24 miljoen voertuigen aan klanten over de hele wereld.
  • ŠKODA AUTO is sinds 1991 onderdeel van Volkswagen Group. Volkswagen Group is een van de succesvolste voertuigfabrikanten ter wereld. In associatie met de Group ontwikkelt en produceert ŠKODA AUTO onafhankelijk voertuigen, alsook onderdelen zoals motoren en transmissies.
  • ŠKODA AUTO opereert op drie locaties in Tsjechië, produceert in China, Rusland en Slowakije via Group-partnerships en werkt in Oekraïne en Kazachstan samen met lokale partners.
  • ŠKODA AUTO heeft wereldwijd circa 42.000 mensen in dienst en is actief in meer dan honderd markten.

ŠKODA AUTO werkt aan een transformatie van traditionele autofabrikant naar de ‘Simply Clever company for the best mobility solutions’ als onderdeel van de ŠKODA 2025 Strategy

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht