Industry Wire

Geplaatst door The Post

FBTO kiest voor The Post

Verzekeringen: een onderwerp waar de meeste mensen alleen aan denken omdat het moet. Verzekeringsmaatschappij FBTO zet sinds zomer 2019 content in om de merkoverweging op dat keuzemoment te vergroten. Contentmarketingbureau The Post tekende voor de strategie en de productie van de content, die volledig gericht is op de ‘doeners’.

In de tekst-, video- en audiocontent staan de bijzondere verhalen en dromen van ‘doeners’ centraal: de mensen die alles uit het leven halen. De mensen die niet blijven dromen, maar gewoon die oude auto kopen om zelf op te knappen, naar het buitenland verhuizen om daar een bed & breakfast te beginnen en zichzelf tot het uiterste pushen om een marathon uit te rennen. Hoe groot of hoe klein de droom ook is, FBTO, staat achter deze doeners om ze te ondersteunen als dat nodig is. Door het publiek met deze content volop te inspireren, moet die emotionele merklading terugkomen op het moment dat er een verzekering afgesloten moet worden.

Eigenwijze keuze
Met de keuze voor contentmarketing slaat FBTO een nieuwe weg in op marketinggebied. Dat past ook wel bij de eigenwijze verzekeraar. “We varen van oudsher onze eigen koers, maken zelf keuzes en gaan niet uit van ‘moetjes’ of trends. Precies wat we onze klanten ook bieden: de vrijheid om zelf te kiezen,” zegt Rogier de Weerd, Manager Marketing & Verkoop bij FBTO. Yossip de Jong, partner bij The Post, vult hem aan: “Tijdens het opstellen van de strategie hebben we het ‘eigenwijze positivisme’ van FBTO in het achterhoofd gehouden. Zo blijven we dichtbij de kern van de organisatie. Doordat we gebruik maken van de verhalen van ‘echte mensen’, veelal FBTO-klanten, kunnen we verdiepende content creëren die het publiek écht raakt.”

De sound van FBTO
Sound wordt steeds belangrijker bij het neerzetten van de merkidentiteit. Daarom is de ontwikkeling van een uniek, eigen FBTO-geluid een belangrijk onderdeel van de strategie. Sound is een totaalpakket waarin zowel de muziek, voice-overs als geluidseffecten in opgenomen zijn. Yossip: “Een sonische identiteit is net zo belangrijk als een pakkend logo. Dat begint bij een uitgebreide analyse: wat is eigenlijk het geluid van FBTO? Welke stemmen en muziek gebruikten zij in het verleden? Welke merkwaarden moeten terugkomen in het geluid? Aan de hand daarvan ontwikkelen we een krachtige FBTO-sound, die straks overal in terug te horen is.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht