Industry Wire

Geplaatst door Flow.ai

Flow.ai biedt totaaloplossing voor RCS business chatbots

Flow.ai, een Nederlandse startup die software ontwikkelt om makkelijk slimme chatbots en voice interfaces te maken, lanceert een oplossing om slimme chatbots in te zetten voor RCS (Rich Communication Services). Hiermee wordt het voor bedrijven eenvoudig om op een laagdrempelige manier AI technologie in te zetten om beter met hun klanten te communiceren.

Net als messaging services die we kennen zoals Facebook Messenger, WhatsApp en iMessage, biedt RCS features zoals rijke multimedia, knoppen, menu’s en andere addons. Daarnaast zullen ook geavanceerdere features als geintegreerde betaalservices beschikbaar komen. RCS is een open standaard en vereist daarom geen app van een third party meer zoals nu het geval is bij WhatsApp of FB Messenger. De verwachting is daarom dat RCS de standaard zal worden voor messaging.

De oplossing van Flow.ai zal op het Mobile World Congress worden gepresenteerd dat plaatsvindt in Barcelona van 25 tot en met 28 Februari. Op MWC presenteren bedrijven de nieuwste innovaties op het gebied van mobile technology. De Flow.ai RCS chatbotoplossing is tot stand gekomen in samenwerking met Google en Deutsche Telekom. Een van de eerste bedrijven die nu al gebruik maakt van de oplossing is de Duitse Comdirect bank.

Flow.ai werd begin 2016 opgericht en bestaat uit medeoprichters Gijs van de Nieuwegiessen, Murat Ozmerd en Sander Wubben. Flow.ai is een platform om conversational AI (chatbots en voice interfaces) te bouwen via een intuitive drag and drop interface. Het combineert de laatste inzichten uit user experience design en machine learning. Flow.ai biedt integraties met bijvoorbeeld RCS, Facebook Messenger en Google Assistant. Klanten die Flow.ai gebruiken zijn onder andere Samsung Benelux, Philips, MediaMarkt, Deutsche Telekom en Achmea. In 2018 deed Flow.ai mee aan de prestigieuze Techstars accelerator in Toronto.

Website: https://flow.ai

Twitter: https://twitter.com/theflowai

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht