Industry Wire

Geplaatst door Eurofiber

Gemeente Amsterdam kiest voor Dark Fiber van Eurofiber

Connectiviteit is voor Gemeente Amsterdam van cruciaal belang. Voor de gemeente zijn de belangrijkste doelen waaraan het nieuwe netwerk moet voldoen: gebruikerstevredenheid, wendbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Samen met partner Telindus gaat Eurofiber Amsterdam ontzorgen op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT. Met de connectiviteitsdienst @Net van Telindus en de Dark Fiber-infrastructuur van Eurofiber kunnen 15.000 medewerkers gemakkelijk binnen en tussen de 150 locaties met elkaar communiceren. Ook apparaten en diensten in de hoofdstad zijn afhankelijk van een betrouwbaar netwerk. Informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten zijn voorbeelden van apparaten van zowel de gemeente zelf als van zogeheten tenants, die van het netwerk gebruik gaan maken.

Het gaat om een contract van meerdere jaren waarin Telindus en Eurofiber eerst het netwerk ontwerpen en uitrollen en daarna het volledige beheer en de doorontwikkeling ervan op zich zal nemen.

Amsterdam ziet uit naar de samenwerking. Volgens de gemeente vormt het nieuwe netwerk letterlijk en figuurlijk de basis voor de vele digitale ontwikkelingen in de stad.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht