Industry Wire

Geplaatst door Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam organiseert minor SEO in samenwerking met SEO expert

Voor de derde keer organiseert de HvA DeeltijdAcademie de Minor SEO. Voor externen is deze minor tevens te volgen als cursus Cursusleider en SEO-expert Rick Post legt uit hoe je SEO inzet op strategisch en tactisch-operationeel niveau binnen de online marketingmix. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Rick op begrijpelijke wijze uit hoe je met een uitgekiende websitestructuur, blog- & contentstrategie meer organisch zoekverkeer naar je website trekt. Deelnemers aan de cursus gaan zelf direct met diverse online tools aan de slag (waaronder SemRush) om hun eigen website te analyseren en te optimaliseren. De cursisten presenteren aan het einde van de cursus een SEO-plan met de aangetoonde impact. Studenten en externe cursisten zijn enthousiast en beoordelen de docent gemiddeld met een 9,3 en de cursus met 8,1.

‘Ik heb ongeveer vier jaar ervaring met SEO, maar ik heb tijdens deze cursus echt zoveel bijgeleerd. Het was strategisch, theoretisch en super toepasbaar in de praktijk!’ Aldus één van de voorgaande cursisten.

Met het organiseren van de SEO-minor speelt de Hogeschool van Amsterdam in op het dichten van de kenniskloof. ‘Studenten missen de handvatten om na hun studie aan de slag te gaan als SEO-specialist. Sommigen kennen de theorie wel maar weten het niet toe te passen in de praktijk.’ Aldus Cursusleider en SEO-expert Rick Post.

Tijdens het lesprogramma komen alle SEO-pilaren, Autoriteit, Content, Techniek en UX uitgebreid aan bod. De studenten voeren analyses uit en werken op basis hiervan een concreet advies uit voor hun opdrachtgever met als eindproduct een actiegericht SEO-plan, waar de opdrachtgever echt iets mee kan.

Rick Post: ‘Het is verbazingwekkend hoeveel de studenten in circa 8 weken opnemen. We pakken zelfs technische onderwerpen mee zoals het uitwerken van Structured Data. Dat gaat de meeste studenten aardig goed af.’

De Hogeschool van Amsterdam organiseert de SEO-minor twee keer per jaar. De start is in september of in februari. Meer informatie is te vinden op de site van de Hogeschool van Amsterdam via: https://www.hva.nl/cursus/fbe/cursus-seo/cursus-seo.html

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht