Industry Wire

Geplaatst door Xebia

IT-dienstverlener Xebia viert 20-jarig bestaan

Hilversum, 3 december 2021 – Deze week viert het van oorsprong Nederlandse IT-consultancybedrijf Xebia zijn 20-jarig jubileum. De organisatie groeide in de afgelopen twee decennia uit van een lokaal team Java-architecten naar een wereldwijde speler met 3500 medewerkers en werd zodoende een autoriteit binnen verschillende IT-servicedomeinen.

Xebia kenmerkt zich door de snelheid en kennis waarmee het hoogwaardige diensten levert in domeinen als cloud, data, AI, agile, DevOps en softwareconsultancy. Het richt zich voornamelijk op projecten die kennis en intelligentie vergen. Van kleine teams met extreem veel expertise tot grotere teams die voor de grootste klanten ter wereld werken.

In de afgelopen jaren baarde Xebia opzien vanwege zijn sterke groei via onder meer de buy-and-buildstrategie. Het bedrijf completeerde dit jaar alleen al vijf partnerships en blijft zo expertise aan het portfolio toevoegen om klantverwachtingen te overtreffen. Daarmee breidt de IT-dienstverlener uit op gebied van medewerkers, kennis, skills en ook het aantal landen waarin het actief is.

“20 jaar geleden startte Xebia met een basisprincipe dat vandaag de dag nog steeds geldt: trek de grootste talenten in de markt aan en zorg dat ze de coolste projecten hebben om aan te werken”, aldus Andrew de la Haije, CEO van Xebia. “Iedereen die bij Xebia werkt of gewerkt heeft is onderdeel van ons verhaal en heeft vanuit allerlei verschillende achtergronden en met veel ambitie een bijdrage gehad aan deze mijlpaal. Dit vormt een sterke fundering om klanten via onze diepgaande kennis en ervaring te blijven ondersteunen bij het stimuleren van hun digitale versnelling.”

Over Xebia

Xebia, de snelgroeiende digitale leider, geeft al meer dan 20 jaar hoogwaardig advies aan bedrijven wereldwijd bij hun digitale transformatie en levert diensten en oplossingen op het gebied van cloud, data, kunstmatige intelligentie, DevOps- en software. Xebia heeft met succes verschillende merken gelanceerd (Xebia, GoDataDriven, Binx, Xpirit, Qxperts, Stackstate, Instruqt, Xebia Academy) en overgenomen (o.a. Appcino, coMakeIt, g-company, Oblivion) en blijft uitbreiden met een ‘buy and build’-strategie: samenwerken met thought leaders om samen meer voet aan de grond te krijgen in de digitale ruimte. Xebia helpt de 250 grootste bedrijven ter wereld met het omarmen van innovatie, het toepassen van de nieuwste technologieën, en het implementeren van de meest succesvolle businessmodellen. Naast hoogwaardig advies levert Xebia ook geavanceerde tools en trainingen die moderne bedrijven nodig hebben om beter, slimmer en sneller te kunnen werken. Xebia heeft 1800 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Nederland met vestigingen in Australië, België, Canada, Dubai, Duitsland, India, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Vietnam. Ga naar www.xebia.com voor meer informatie.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht