Industry Wire

Geplaatst door Jabra

Jabra en Lenovo werken samen aan volledig geïntegreerde videoconference-oplossing

Amsterdam, 6 december 2021 – Jabra gaat een samenwerking aan met Lenovo om een oplossing op de markt te brengen die intuïtieve, snelle en soepele videoconferences levert. Samen maken de bedrijven meeting rooms voor organisaties beter voor alle eindgebruikers.

Deze nieuwe oplossing in pakketvorm bestaat uit de innovatieve Jabra Panacast 50 met 180 graden panoramische 4K plug-and-play video-oplossing en Lenovo’s ThinkSmart Core Kit. Deze bestaat uit ThinkSmart Core en de ThinkSmart Controller. De ThinkSmart Core is geoptimaliseerd voor zakelijke productiviteit en samenwerking, en vooraf geladen met Microsoft Teams Rooms om werknemers te helpen contact te leggen en te delen – waar ze zich ook bevinden. De ThinkSmart Controller is een 10,1 inch 10-punts HD-touchscreen waarmee gebruikers vergaderingen kunnen opzetten, regelen en content kunnen delen en samenwerken met collega’s die op afstand werken.
De Jabra PanaCast 50 & Lenovo ThinkSmart Core Kit, die voor het eerst beschikbaar is in de EMEA-regio, brengt de beste technologieën van twee van de grootste namen op het gebied van digitale samenwerking samen en creëert een nieuwe standaard voor vergaderruimte-instellingen. Videoconferencing en samenwerking zullen moeiteloos verlopen dankzij de meest kwalitatieve video- en audioapparatuur in één gebruiksvriendelijk pakket.

Een nieuwe standaard voor probleemloze videoconferences
Dit pakket van producten belooft een nieuwe standaard te leveren voor videoconferences en vormt de ideale oplossing voor flexibel werken in de moderne meeting room. Gebruikers kunnen met één druk op de knop samenwerken met hun team, of ze nu thuis werken, op kantoor of waar dan ook.

De Jabra Panacast 50 is ontworpen om ‘s werelds eerste intelligente videobar te zijn die perfect aansluit bij de manier waarop we nu werken. Zijn 180 graden-view staat social distancing in meeting rooms toe: mensen kunnen afstand houden en toch is iedereen zichtbaar op het scherm. Verder neemt de Jabra Panacast 50 de rol van ‘director’ op zich: de camera volgt automatisch de richting van het gesprek en past instellingen van de videostream aan om te volgen wie er aan het woord is.

Lenovo’s ThinkSmart Core wordt aangedreven door een 11e generatie Intel ® Core™ vPro® processor, die connectiviteit levert bij elke mogelijke opstelling van een meeting room en deze kan ondersteunen. Met zijn simpele maar stijlvolle design kan hij overal discreet geplaatst worden, en hij heeft poorten die aansluiting van verschillende audio- en visuele accessoires mogelijk maakt.
De ThinkSmart Controller is uitgerust met een 10,1-inch, 10-punts antispiegeling, antivlek touchscreen display. De gemakkelijk te gebruiken Microsoft Teams interface maakt hem ideaal voor meetings en samenwerkingen op afstand. Gebruikers kunnen eenvoudig meetings starten, beheren en content delen, wat moeiteloos samenwerken met collega’s mogelijk maakt, waar zij ook werken. De ThinkSmart Controller heeft zelfs geïntegreerde infrarood sensoren die automatisch detecteren als er deelnemers de meeting inkomen, en kan automatisch aan- en uit gaan.

Joel Hamon, President EMEA & CALA bij Jabra: “Het is enorm motiverend en spannend om met Lenovo samen te werken aan deze launch. Het is een volgende stap in het leveren van intelligente, veilige oplossingen voor de meeting rooms van de toekomst. Hybride werken is ‘het nieuwe normaal’, en dus denken organisaties na over hoe zij het beste op afstand samen kunnen werken. Een geavanceerde set-up van de meeting room, die toch gemakkelijk te implementeren is, hoort daarbij. Wij vertrouwen erop dat deze gezamenlijke oplossing de conferencing- en samenwerkingsmogelijkheden voor organisaties naar een nieuw niveau brengt.”

Andrea Recupero, Head of EMEA Smart Collaboration bij Lenovo: “We zijn erg enthousiast over de features en mogelijkheden van onze ThinkSmart Core-oplossing, gekoppeld met de Jabra Panacast 50. Samen versnellen we de digitale transformatie en creëren we slimmere werkomgevingen. Gebruikers hebben toegang tot de beste technologieën nodig die ze wendbaarder, creatiever en meer betrokken maken. Nu er méér videoconference calls dan ooit gehouden worden, blijven wij streven naar oplossingen die samenwerken over de hele wereld gemakkelijker maken.”

Beschikbaarheid
De Jabra PanaCast and Lenovo ThinkSmart Core zullen bij geselecteerde distributeurs in Europa beschikbaar zijn.

Meer informatie:
Jabra: https://www.jabra.co.uk/business/video-conferencing/jabra-panacast-50
Lenovo: https://www.lenovo.com/us/en/c/tablets/vr-smartdevices/smart-office/thinksmart

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht