Industry Wire

Geplaatst door ABN

Kassa over bankhelpdeskfraude of spoofing

Op zaterdag 4 december 2021 besteedt het televisieprogramma Kassa aandacht aan bankhelpdesk fraude, ook wel spoofing genoemd. Bij spoofing doet de crimineel zich voor als een medewerker van de bank van het slachtoffer. De crimineel misbruikt hiervoor de naam en/of het telefoonnummer van de bank. De crimineel wint het vertrouwen van het slachtoffer en door de hoedanigheid van bankmedewerker aan te nemen, haalt hij het slachtoffer over een betaling te doen naar een zogenaamd veilige rekening bij zijn of haar bank.

In de uitzending van Kassa komen klanten van ABN AMRO aan het woord die slachtoffer zijn geworden van fraude. Slachtoffer worden van financiële criminaliteit is een zeer vervelende en stressvolle gebeurtenis voor onze klanten en wij betreuren het als dit gebeurt. ABN AMRO werkt er continue aan om financiële criminaliteit te voorkomen. Zo zijn er de afgelopen maanden meerdere voor de klant onzichtbare blokkades ingevoerd. Hierdoor zijn opnieuw meer fraudes tegengehouden. We gaan natuurlijk door met het verbeteren van systemen en verwachten nieuwe verbeteringen door te voeren. En we werken er preventief aan om onze klanten te helpen om fraude te herkennen.

Ook vragen wij onze klanten alert te zijn. Zo is het belangrijk dat klanten zich houden aan de 5 veiligheidsregels.Deze regels zijn ook leidend bij het beoordelen van verzoeken om schadevergoeding. Een van de regels is dat een klant zijn betaalpas niet afgeeft en zijn veiligheidscodes (zoals de pincode) niet deelt. Doet de klant dit wel, dan vergoedt de bank de schade niet. ABN AMRO of een medewerker van de bank zal nooit vragen om geld over te maken. Elk verzoek om schadevergoeding wordt zorgvuldig op basis van alle omstandigheden bekeken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht