Industry Wire

Geplaatst door Kieskeurig

Kieskeurig.nl blij met een verbod op het plaatsen van nepreviews op internet

Haarlem –  14 oktober- Onafhankelijke vergelijkings- en reviewsite Kieskeurig.nl is zeer te spreken over het wetsvoorstel van het Kabinet voor een verbod op het plaatsen of laten plaatsen van nepreviews. Op deze manier wordt de consument nog beter beschermd bij het doen van een online aankoop, en tegelijkertijd wordt oneerlijke concurrentie door verkopers of fabrikanten tegengegaan.

Nepreviews
Dat reviews voor consumenten belangrijk zijn, blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van Kieskeurig.nl onder bezoekers. Maar liefst 88% leest reviews voordat ze een productaankoop doen. “Daarom is het voor ons zo belangrijk dat onze reviews ook gegarandeerd betrouwbaar zijn”, aldus Kirsten van Veen, reviewexpert bij Kieskeurig.nl. “Als dat niet het geval zou zijn, tast dit direct onze geloofwaardigheid aan. Maar helaas komen er bij ons ook regelmatig nepreviews voorbij. Gelukkig heeft ons team van moderators verschillende middelen om deze reviews te onderscheppen, zodat deze reviews niet online komen te staan”, aldus Van Veen.

Kopie van de factuur
Bij twijfel en steekproefsgewijs vraagt Kieskeurig.nl bijvoorbeeld om een kopie van de aankoopfactuur. “Op die manier weten we zeker dat het om een echte consument gaat die daadwerkelijk een aankoop heeft gedaan. Consumenten die dit verzoek krijgen, reageren hier doorgaans positief op. Het zegt natuurlijk wat over onze manier van controleren”, aldus Van Veen.

Review.nl
Onlangs heeft Kieskeurig.nl Review.nl gelanceerd. Van Veen: “Op dit platform bieden wij fabrikanten de mogelijkheid om op een objectieve manier producten te laten testen. De consument krijgt het product geleverd en na het testen wordt het product weer opgehaald. Wij vragen de tester vervolgens zijn of haar objectieve ervaring te delen op Kieskeurig.nl. Dit verzoek komt vanuit ons en niet vanuit de fabrikant. De tester is helemaal vrij om te vinden en te schrijven wat hij of zij van het product vindt. Op Kieskeurig.nl is altijd direct duidelijk dat het gaat om een review vanuit een testpanel. Op deze manier zijn we altijd transparant richting ons bezoek”.

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interview aanvragen contact op met:
Kirsten van Veen, Reviewexpert bij Kieskeurig.nl via kirsten.van.veen@kieskeurig.nl of info@kieskeurig.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht