Industry Wire

Geplaatst door Macaw

Macaw groeit en breidt executive team uit

Hoofddorp, 28 oktober 2021 — De ambitieuze groeiplannen van digitale dienstverlener Macaw hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf het afgelopen jaar een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Naast de komst van investeerder Avedon Capital Partners werd het Duitse netzkern, met vestigingen in Hamburg en Wuppertal, overgenomen. Het bedrijf heeft daarom besloten de dubbelrol die Ronald van Es 23 jaar lang vervulde te splitsen om zo verdere groei te stimuleren en te ondersteunen. Vanaf 1 november 2021 treedt Bart Damstra aan als Chief Financial Officer (CFO) en legt Van Es zich als Chief People Officer (CPO) helemaal toe op de werknemers, de cultuur, de talent- en people-strategie.

Damstra was voor zijn komst naar Macaw CFO van IT-dienstverlener ilionx. Hij startte zijn carrière bij Deloitte waar hij de opleiding tot registeraccountant succesvol afrondde. Na bijna 10 jaar bij Deloitte, waarvan de laatste 3 jaar in Sydney, Australië, stapte hij over naar de fintech-industrie. Hij was 7 jaar werkzaam als CFO bij European Merchant Services in Amsterdam en werkte als General Manager bij Smart2Pay in Laren.

“Ik heb ontzettend veel zin om het executive team van Macaw te versterken. De bedrijfscultuur waarin er veel aandacht is voor de medewerkers en waarin professionals zich kunnen ontwikkelen past erg goed bij mij. Daarnaast heb ik een groot gedeelte van mijn carrière in een internationale omgeving gewerkt en ik hoop met deze ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de groeiambities van Macaw.”

Van Es studeerde economie aan de Universiteit van Groningen en Amsterdam, en startte in 1998 als CFO bij Macaw. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor de financiële strategie van Macaw maar ook voor de afdelingen hr, recruitment en facilities. In 2014 startte hij het 20|20 energy programma met als doel medewerkers hulpmiddelen, inzicht en ondersteuning te bieden als ze aandacht willen besteden aan hun vitaliteit. Een aantal jaren later werd hij genomineerd voor ‘Vitality Manager of the Year’.

Veilige, authentieke en inspirerende werkomgeving
Als Chief People Officer is Van Es verantwoordelijk voor het behoud en verstevigen van Macaw’s bedrijfscultuur, het internationale medewerkersbeleid, de talentstrategie en de internationale HR-organisatie om de toekomstplannen te ondersteunen. Hij zal zich tevens richten op het realiseren van Macaw’s werkgeversvisie om ‘een omgeving van vertrouwen te creëren waarin elke werknemer zich geïnspireerd en veilig voelt. Een inclusieve werkomgeving die iedereen in staat stelt om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontplooien, waar iedereen zichzelf kan zijn, en zijn of haar dag met voldoening kan afsluiten’.
“Met de aanstelling van Bart en de focus van Ronald op onze mensgerichte cultuur en directe impact op de uitbouw van ons Europese team heb ik alle vertrouwen in een succesvolle groei de komende jaren met behoud van onze kenmerkende en unieke bedrijfscultuur, en efficiënte en mensgerichte werkwijze”, aldus William van der Pijl, CEO van Macaw.

Over Macaw
Digitale dienstverlener Macaw helpt bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing (campagnes, social media, influencer- en contentmarketing), experience platform en e-commerce, data en AI, business en cloudapplicaties en de digitale werkplek. Macaw combineert creativiteit, data en technologie om bedrijven te helpen hun digitale transformatie te versnellen. Macaw is gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Hierdoor kunnen klanten profiteren van de eersteklas technologie en de brede kennis en ervaring van de meer dan 450 medewerkers die vanuit het hoofdkantoor in Nederland, maar ook vanuit kantoren in Duitsland en Litouwen klanten als Heineken, Deutsche Telekom, Eneco, Henkel en L’Oréal helpen succesvol te zijn.
De voorliefde van Macaw voor uitdagingen is een belangrijk onderdeel van de unieke bedrijfscultuur. En het bedrijf staat al jaren hoog op de ranglijst van Great Place to Work. Ga voor meer informatie naar: www.macaw.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht