McAfee Complete Endpoint Protection de eerste beveiligingssuite die bescherming biedt van chip- tot applicatieniveau

McAfee introduceert twee nieuwe zakelijke beveiligingssuites: McAfee Complete Endpoint Protection – Enterprise en McAfee Complete Endpoint Protection – Business. Deze suites zijn de eerste die beveiliging compleet en geïntegreerd aanpakken: van de chip tot en met het besturingssysteem en de applicaties. Zo worden zakelijke systemen beschermd tegen nieuwe dreigingen en ontstaat er meer inzicht voor beter risicomanagement. Het zijn ook de eerste beveiligingssuites met McAfee Deep Defender, dat beschermt tegen rootkits. McAfee Deep Defender is door Intel en McAfee samen ontwikkeld en maakt gebruik van een combinatie van hardware en software. Daarnaast krijgen klanten de beschikking over dynamische whitelisting, informatie over risico’s en real-time beveiligingsbeheer. Doordat ook het beheer van mobiele apparaten en ondersteuning voor Macs en Linux standaard worden meegeleverd, helpen de nieuwe McAfee suites bedrijven bij het beveiligen van apparaten, data en toepassingen.
“McAfee kwam enkele jaren geleden met de eerste beveiligingssuite. We blijven de marktleider in wat volgens IDC in 2013 een markt met een waarde van $2 miljard zal zijn1. Dat is meer dan de helft van alle endpoint security-verkopen”, zegt Nico van Buitenen, regionaal directeur Benelux voor McAfee. “Dankzij verbeteringen op het gebied van prestaties en automatisering, en de integratie van onderscheidende beveiligingstechnieken, leggen de McAfee suites de lat voor endpoint security opnieuw hoger, op alle vlakken: snelheid, beveiliging, eenvoud en waarde.”
Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor IT-beveiliging hebben een compleet beheeroverzicht via één console. Het uitrollen en installeren duurt slechts enkele minuten. Eindgebruikers zien hogere prestaties bij het scannen, waarbij de potentiële impact op de systeemprestaties wordt geminimaliseerd. De concurrerende prijs voorziet in de behoeften van budgetbewuste kopers en biedt optimale waarde. Voor channelpartners zijn er nieuwe incentives en aantrekkelijke prijsmodellen, zodat zij klanten met verschillende budgetten optimaal kunnen bedienen.
Moderne dreigingen beginnen met een almaar toenemende stroom van phisingmails, kwaadaardige webpagina’s, rootkits en besmette apparaten. Deze initiële contacten kunnen zich ontwikkelen tot hardnekkige, doelgerichte aanvallen die in meerdere stadia actief worden. De explosie in het aantal apparaten zorgt voor een hogere kans op een aanval die zich richt op mobiele werknemers. Wanneer ze vervolgens verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, kunnen ze – zonder dat ze het weten – de rest van het bedrijf en andere systemen besmetten. McAfee pakt deze problematiek aan met zijn Complete Endpoint Protection suites, die zich richten op iedere fase van verborgen en hardnekkige malware-aanvallen.
De beveiligingstechnologie in de nieuwe McAfee Complete Endpoint Protection suites heeft de hoogste beoordelingen behaald. In vergelijkingstests door AV-Test, behaalde McAfee Deep Defender een perfecte score van 100% bij het beschermen tegen rootkits. In de 2013 Corporate Endpoint Protection Group Test door NSS Labs, behaalde de McAfee-software de hoogste score in de verdediging tegen ‘exploit and evasion’-aanvallen. En in een onderzoek van West Coast Labs, behaalde McAfee een score van 100% voor malwarebescherming met de combinatie van McAfee Application Control, McAfee VirusScan Enterprise en McAfee Host Intrusion Prevention. Dit zijn ook de drie centrale producten in de McAfee Complete Endpoint Protection – Enterprise suites.
Hier zijn enkele kenmerken van de McAfee Complete Endpoint Protection suites:
• Real Time for McAfee ePO – een gespecialiseerd ontwerp en best practice vragen en acties binnen de workflow verschaffen beheerders helder inzicht in de actuele beveiligingsstatus, tot 1.000 maal sneller dan via andere middelen. En ze kunnen snel en makkelijk actie ondernemen om potentiële risico’s te beheren.
• McAfee Enterprise Mobility Management (McAfee EMM) – het beheer van mobiele apparaten en een beveiligde ‘container’ zijn volledig geïntegreerd met het McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO) -platform. Hiermee kunnen nu ook smartphones en tablets via één enkele console en met één geïntegreerde set van beleidsregels beheerd worden. Op dezelfde wijze is het mogelijk om alle endpoints binnen de suites te beheren, inclusief Macs, Windows- en Linux-systemen. Een uitgebreid persbericht over EMM is hier te vinden.
• McAfee Deep Defender – endpoints worden beschermd tegen verborgen malware-aanvallen via een door Intel en McAfee gezamenlijk ontwikkelde en door hardware ondersteunde beveiliging die werkt onder het niveau van het besturingssysteem. Dit biedt bescherming waar traditionele beveiligingstools niet komen.
• McAfee Application Control for PC’s – dynamische whitelisting voor laptops en desktops dringt het risico op besmetting of uitval van systemen terug, via een lijst van goedgekeurde toepassingen voor de gebruiker. Op deze wijze wordt voorkomen dat malwareprogramma’s worden uitgevoerd. West Coast Labs heeft laten zien dat deze methode een beschermingspercentage van 100% biedt, bij een zeer lage systeembelasting.
• McAfee Risk Advisor – laat beheerders direct zien welke bedrijfsmiddelen het hoogste risico lopen, zodat zij de belangrijkste middelen als eerste kunnen beveiligen.
Een overzicht van alle verbeteringen in de McAfee Complete Endpoint Protection suites en andere achtergrondinformatie is te vinden op http://www.mcafee.com/endpoint.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.