Industry Wire

Geplaatst door MedicatieThuis

Medicatie gratis thuisbezorgd in Amsterdam tijdens coronacrisis

Zuidas apotheek en Happi app ontlasten de zorg door de lancering van een nieuwe app: MedicatieThuis. Vanaf 3 april is het mogelijk om via MedicatieThuis herhaalmedicatie te bestellen die gratis thuisbezorgd worden in de regio Amsterdam.

Initiatiefnemers Daan Jansen (apotheker Zuidas apotheek) en Joop Arends (internist UMCU en founder Happi App) willen de zorg tijdens de coronacrisis ontlasten en de niet-acute zorg zoveel mogelijk laten plaatsvinden vanuit huis. Toen afgelopen deze dinsdag bleek dat de maatregelen langer van kracht zouden blijven ontwikkelden en lanceerden ze, binnen een week tijd, een nieuwe versie van de bestaande medicatie app Happi Meds: MedicatieThuis.

Mensen met een chronische aandoening kunnen vanuit de app een herhaalrecept aanvragen en nemen de medicatie thuis in ontvangst. Hiermee ontzorgen we de patiënt en arts in het proces van aanvragen van herhaalreceptuur en hoeven mensen niet in de rij te staan bij de apotheek om de medicatie op te halen. Medicatie wordt namelijk binnen 24 uur bezorgd aan huis, nadat de patiënt een scan van de verpakking van de huidige medicatie maakt en verstuurd via de app.

Geneeskundestudenten en andere vrijwilligers die zich als fietskoerier beschikbaar stellen, bezorgen de medicatie. Daan Jansen: “Laagdrempelig bezorgen is een goede service van de apotheek, maar in deze tijd een noodzakelijk kwaad. Fijn dat mensen zich hier spontaan voor aanmelden, men wil graag helpen om de zorg in deze crisis te ontlasten.” Volgens de apotheker worden de bestellingen van de herhaalrecepten veilig verwerkt na telefonische verificatie.

Internist Joop Arends beaamt: “De belasting op de zorg is op dit moment enorm.” Zeker in deze tijd omarmt hij e-health mogelijkheden die helpen de zorg draaiende te houden. “Ik ben momenteel iedere dag met coronapatiënten bezig. Al mijn reguliere poli-afspraken zijn afgezegd of gaan telefonisch door vanuit huis. Een herhaalrecept regelen is dan lastig”, vertelt Arends. “Daarom is de MedicatieThuis een zeer welkome oplossing.”
Download de MedicatieThuis app gratis via de Apple App Store of Google Play Store. Bekijk www.medicatie-thuis.nl voor meer informatie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht