De mens als wapen tegen cyberdreigingen

Vandaag zetten we met de introductie van Wave met trots een flinke stap vooruit in de wereld van managed security awareness programma’s.
Overal lees je over menselijk gedrag als oorzaak van datalekken en beveiligingsincidenten. Wij geloven dat mensen kunnen veranderen en juist een sterke schakel zijn in je beveiligingsketen. Dat vraagt een verandering van gedrag, als individu en als groep. Kennis, inzicht en vaardigheden zijn de middelen om dat aan te pakken.
Bij de ontwikkeling van Wave hebben onze experts de kennis van meer dan tien jaar security awareness op één plek bij elkaar gebracht. Wave, een volkomen uniek security en privacy awareness learning experience platform.
Wat is Wave?
Wave is een learning experience platform waarin medewerkers leren om veilig met informatie te werken. Het platform is door Awareways ontwikkeld op basis van jaren ervaring en de laatste inzichten in vakgebieden zoals psychologie, didactiek en gamification – en uiteraard security en privacy.
Wave is een verregaande doorontwikkeling van onze trainingsaanpak. Een aanpak waarin volledige toegankelijkheid centraal staat – want iedereen wil en moet kunnen leren. Toegankelijk en inclusief leren is dan ook een belangrijke factor. Het biedt deelnemers een leerervaring die diversiteit respecteert, deelname optimaliseert en barrières wegneemt.
Waarom Wave?
Awareways ontwikkelt doorlopend nieuwe interventies om cultuur- en gedragsverandering voor elkaar te krijgen. Wave is opgezet op basis van micro-learnings die een op de gebruiker toegespitste security en privacy awareness training vormen. De focus ligt op het stimuleren van leren door de gebruiker vrijheid en autonomie te geven.
Door de inzet van ‘skillgames’ kunnen medewerkers in een veilige omgeving praktische vaardigheden leren. Zo breiden ze hun kennis en vaardigheden uit die ingezet worden in de strijd tegen cyberdreiging.
Een aantal belangrijke onderdelen van Wave op een rij:
De gebruiker centraal
Iedere gebruiker is uniek en heeft daarom in Wave een eigen profiel waar verschillende trainingen aan gekoppeld kunnen worden. Bij voor de gebruiker nieuwe, relevante risico’s kunnen er nieuwe micro-learnings worden toegevoegd.
De opdrachtgever bepaalt welke programma’s er beschikbaar komen, maar de gebruiker kiest een eigen pad. Je bepaalt zelf waar het startpunt is, hoeveel vragen je wil maken en wat het volgende onderdeel van jouw training wordt. Zo is de betrokkenheid groter, leer je effectiever én houd je kennis beter vast. Bovendien zorgen de laatste gamification principes voor hoge motivatie en optimale participatie.
Constant in beweging
Goede content is actueel en relevant. De content in Wave wordt geschreven door experts en bijgeschaafd door onze opdrachtgevers. Ons team implementeert doorlopend de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit vakgebieden zoals onderwijskunde, communicatie, psychologie en gamification.
We kijken continu naar de best practices uit de wereld van security en privacy. Is er een relevant nieuw risico, dan kan er een nieuwe training aangeboden worden. Wave geeft je volledige controle en voorziet in alle inzichten rond de actuele stand van zaken.
Volledige toegankelijkheid
Toegankelijk en inclusief leren erkent het recht van alle deelnemers op een ervaring die diversiteit respecteert. Hiermee optimaliseer je participatie, worden belemmeringen weggenomen en wordt rekening gehouden met een verscheidenheid aan leerbehoeften en -voorkeuren. Wave voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen WCAG 2.1.
Interactief Wiki kenniscentrum
Een leerplek moet aantrekkelijk zijn om naar terug te keren. Al spelend bouwt de gebruiker een eigen Wiki kenniscentrum. Altijd beschikbaar om bijvoorbeeld de meldprocedure rond een incident of het herkennen van phishingmail na te lezen.
Uitgebreide en heldere rapportage mogelijkheden
Uitgebreide en heldere rapportage mogelijkheden Wave geeft je alle controle over je programma en geeft je inzichten in de actuele stand van zaken van de organisatie.
Wil je Wave in de praktijk ervaren? Neem dan contact op!
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.