NASSCOM Kondigt Serious Games Samenwerking aan tussen India en Nederland

New Delhi, India – 13 juli 2016 – Nasscom, the National Association of Software and Services Companies, heeft vandaag de oprichting aangekondigd van de Nasscom Gaming Forum Special Interest Group – Applied Games [NGF SIG – Applied Games], welke met Nederland zal samenwerken om Indiase game ontwikkelaars te stimuleren om serious games te ontwikkelen.

“Begin 2016 heeft het NASSCOM Gaming Forum Nederland aangewezen als partner voor het ontwikkelen van serious games, met het oog op het hoge niveau van expertise dat Nederland op dit gebied heeft”, zei Rajesh Rao, Voorzitter van het NASSCOM Gaming Forum. “Nadat een Nederlandse delegatie India bezocht had, heeft de Special Interest Group – Applied Games een bezoek gebracht aan Nederland om meer inzicht te krijgen in de innovatie en culturele aspecten van serious games. Hieruit zijn reeds nieuwe zakelijke en educatieve samenwerkingen gekomen, en we kijken er naar uit om hierop in de komende jaren verder te bouwen”.

De NGF SIG – Applied Games is in April 2016 opgericht toen de Nederlandse ambassade en Dutch Culture in samenwerking met het NASSCOM Gaming Forum een Nederlandse delegatie van 10 leden in vier Indiase steden heeft ontvangen. De Nederlandse delegatie heeft in Mumbai, Pune, Bangalore en New Delhi in India ontworpen serious games mogen presenteren in een aantal verticale industriën, waaronder onderwijs, gezondheidszorg en cyberveiligheid. Tot de belangrijkste resultaten behoren de oprichting van nieuwe onderneming Ludowise, een samenwerking tussen het Nederlandse IJsfontein en het Indiase Dhruva Interactive, en een gezamenlijk white paper over Serious Games dat geschreven zal worden door de NGF en Dutch Games Association en dat later dit jaar op de NASSCOM Game Developer Conference gepubliceerd zal worden.

In juni 2016 hebben de Nederlandse Ambassade en Dutch Culture een reis naar Nederland georganiseerd voor de NGF SIG – Applied Games. Dit bezoek heeft de special interest group verschaft van belangrijke inzichten in de innovatieve en culturele aspecten van het ontwikkelen van serious games in Nederland. Tot de hoogtepunten van de reis behoren onder andere bezoeken aan game studios als Monobanda Play, Active cues, Pillo Games en Qlvr, een discussie met Fontys Hogescholen over het opzetten van een gezamenlijk Game Design Lab dat Indiase studios in staat moet stellen om gebruik te maken van zowel de middelen als studenten van de hogeschool.

About NASSCOM Gaming Forum
NASSCOM® is India’s voornaamste beroepsorganisatie en kamer van koophandel voor de IT industrie. Het NASSCOM Gaming Forum is tien jaar geleden opgezet om te voorzien in een openbaar platform waar best practices en kennis met ontwikkelaars en bedrijven in de Indiase gamesindustrie, en met name de opkomende groep indie game ontwikkelaars, gedeeld kunnen worden.

NASSCOM is een wereldwijde beroepsorganisatie met meer dan 1800 leden, waaronder zowel Indiase als multinationale bedrijven met een kantoor in India. global trade body with more than 1800 members, which include both Indian and multinational companies that have a presence in India. NASSCOM’s leden vertegenwoordigen bij elkaar meer dan 95% van de industrieomzet in India en hebben meer dan 3 miljoen professionals in dienst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug