Industry Wire

Geplaatst door Parallels

Nieuwe Parallels Desktop 18 speciaal ontworpen voor de nieuwste Apple hardware en macOS 13 Ventura

Parallels kondigt vandaag de release van Parallels Desktop 18 for Mac aan. Dankzij de krachtige oplossing van Parallels kunnen gebruikers de nieuwste Apple hardware optimaliseren, prestaties boosten en gaming-updates stroomlijnen. Hierdoor krijgen gebruikers meer vrijheid en flexibiliteit.

Bovendien bevat de nieuwe release van Parallels® Desktop 18 for Mac diverse voordelen voor alle consumenten en professionals:

1. Optimale prestaties: Gebruikers kunnen meer dan 200.000 Windows-apps en klassieke games op hun Mac laten draaien;
2. Continue en naadloze integratie: Parallels Desktop 18 is geoptimaliseerd voor de nieuwste Apple hardware. De nieuwe versie is compatibel met de ProMotion-display van Apple en de Apple M1 Ultra-chip, die tot 96% sneller Windows 11 op een Mac Studio levert. Daarnaast worden gebruikers continu op de hoogte gehouden over de aankomende macOS-upgrades;
3. Eenvoudigere installatie van Windows 11: Gebruikers besparen tijd doordat ze Windows 11 nu met slechts één klik kunnen downloaden, installeren en configureren. Bovendien kunnen ze diverse gratis kant-en-klare Linux-systemen downloaden.
4. Verbeterde Windows gameplay op een Mac: Sluit een gamecontroller aan op je Mac, schakel over naar Windows en begin met spelen. Maak gebruik van de soepelere gebruikersinterface en videoweergave in Windows en de hogere framesnelheid tijdens het spelen van games.

De nieuwe functies in Parallels Desktop 18 voor Mac zijn speciaal ontworpen om de productiviteit te stimuleren via een krachtig Windows-besturingssysteem op Mac, dat gebruiksvriendelijk is en up-to-date blijft, zelfs wanneer er nieuwe Apple hardware of een nieuwe macOS-, Windows- of Linux-versie wordt uitgebracht.

“We zijn trots op onze developers, die baanbrekende innovaties blijven ontwikkelen. Hierdoor krijgen onze gebruikers een nog krachtigere en soepelere Parallels Desktop for Mac ervaring, die is geïntegreerd met de nieuwste macOS Ventura. Bovendien is de nieuwe versie geoptimaliseerd voor de nieuwste Apple-hardware en voorzien van waardevolle functies voor een betere productiviteit en prestaties”, zegt Prashant Ketkar, Chief Technology & Product Officer bij Corel. “Dankzij het ongeëvenaarde gebruiksgemak van Parallels Desktop for Mac kunnen onze gebruikers zich volledig concentreren op hun werk.”

Belangrijkste functies van Parallels Desktop 18

Parallels Desktop 18 voor Mac Standard Edition:
• Geoptimaliseerd voor de aankomende macOS release om nieuwe functies en functionaliteit te ondersteunen en uitzonderlijke prestaties te leveren.
• Volledige ondersteuning voor het ProMotion-display van Apple met automatische refresh frequentie en nog krachtigere prestaties voor Apple M1 Ultra. Gebruikers krijgen nu meer resources waardoor Windows 11 tot wel 96% sneller werkt.
• Naadloze Windows game-ervaring met Xbox- of DualShock Bluetooth gamecontrollers die automatisch worden gedeeld met Windows en Linux.
• Verbeterde compatibiliteit van Intel (x86)-toepassingen. die worden uitgevoerd in Windows 11 op ARM, vooral bij het opslaan en lezen van bestanden op de Mac-drive.
• Verbeterde USB 3.0 ter ondersteuning van apparaten voor live datastreaming, waaronder Elgato HD60, Startech USB 3.0 Video Capture en meer.

Parallels Desktop 18 voor Mac Pro Edition (biedt alle kracht van de Standard Edition, plus de volgende unieke mogelijkheden):
• Krachtige netwerkconditioner op Mac met Apple M1 waardoor gebruikers verschillende netwerkvoorwaarden voor de virtuele machine kunnen instellen (bandbreedte, package loss, delay), vergelijkbaar met virtuele Windows- en Linux-machines.
• Isoleer het netwerk van virtuele machines van Mac op Apple M1 Mac computers voor een betere security en start een Minikube-cluster met Parallels Desktop als virtualisatieprovider.
• Gebruik network boot met virtuele Linux ARM-machines, nu ook beschikbaar op Mac computers met Apple M1-chips.
• Analyseer eenvoudig de prestaties van toepassingen in een aparte VM via de verbeterde Parallels plug-in voor Visual Studio.

Parallels Desktop 18 voor Mac Business Edition bouwt voort op de kracht van de Pro Edition met extra functionaliteit, waaronder:
• Handige SSO/SAML-verificatie zodat medewerkers zich kunnen aanmelden en Parallels Desktop kunnen activeren via een bedrijfsaccount.
• Beheerders kunnen een virtuele Windows 11 machine implementeren, inrichten of overdragen op de Mac computers van medewerkers.
• Beheer het Parallels Customer Experience programma centraal vanuit het Parallels My Account.

Bekijk de video over de belangrijkste kenmerken van Parallels Desktop 18: www.parallels.com/NEWParallelsDesktop18.

Ga voor meer informatie over de nieuwe functies van Parallels Desktop 18 voor Mac naar: www.parallels.com/desktop.

Proefversie en beschikbaarheid:
Alle edities van Parallels Desktop 18 (Mac Standard Edition, Mac Pro Edition en Mac Business Edition) zijn ontworpen om een optimale ervaring te bieden op zowel Mac computers met M1 als met Intel. De versies worden wereldwijd verkocht via parallels.com/desktop en bij geautoriseerde wederverkopers. Parallels Desktop abonnementen zijn inclusief gratis abonnementen voor gelijktijdig gebruik van Parallels Access en Parallels Toolbox voor Mac en Windows.

Raadpleeg parallels.com voor meer informatie over Parallels producten. Je kunt hier ook een gratis proefversie downloaden of een abonnement kopen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht