Industry Wire

Geplaatst door OutSystems

OutSystems en Boncode lanceren code-analysedienst om applicatierisico’s te verminderen

Utrecht, 25 maart 2019OutSystems, leverancier van hét low-code-platform voor applicatieontwikkeling, start een samenwerking met Boncode, een toonaangevende Nederlandse leverancier van software-analysediensten. De samenwerking biedt OutSystems-klanten een hulpbron om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde applicaties optimaal worden geïmplementeerd voor onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. De nieuwe service voldoet aan de strikte normen van ISO 25010.

Technical debt
Agile ontwikkeling stelt organisaties in staat om snel applicaties te bouwen en technologieën te implementeren, maar er zijn ook risico’s. Die liggen vooral in het vinden van de balans tussen kwaliteit en snelheid bij het updaten van software en het toevoegen van nieuwe functionaliteitslagen. Onderzoekers schatten dat nieuwe bedrijfsapplicaties voor minstens 1 miljoen dollar aan zogenoemde ‘technical debt’ bevatten. Dit zijn de impliciete kosten van extra werk om fouten te herstellen die zijn ontstaan door foutieve agile processen.

De samenwerking van Boncode en OutSystems helpt organisaties om snel applicaties te bouwen waarbij technical debt wordt geminimaliseerd en hoge kwaliteit wordt behouden. Deze analysedienst maakt het mogelijk om de toekomstbestendigheid van OutSystems-oplossingen te beoordelen en continu te controleren of applicaties correct en optimaal zijn ontwikkeld. Het resultaat is dat de risico’s transparant en beheersbaar zijn. Binnen de analyse is er speciale aandacht voor de architectuur. De tool waarschuwt voor schendingen van het OutSystems 4 Layer Canvas-model.

Jeroen Meetsma, CTO van Boncode, benadrukt: “Software-architectuur heeft vaak een grotere impact op de beheerbaarheid van een softwareproduct dan de kwaliteit van de broncode. Software-architectuur moet daarom worden geanalyseerd in combinatie met broncode-meting.”

Mike Hughes, senior director productmarketing bij OutSystems: “Ontwikkelteams bouwen snel en voegen dusdanig veel functionaliteit toe met low-code, dat ze er zeker van moeten zijn dat hun apps van hoge kwaliteit zijn en vrij van technical debt. De maatwerkoplossing van Boncode helpt hen optimaal te profiteren van de voordelen van low-code en geeft hen de zekerheid te kunnen voldoen aan de strategische behoeften van hun organisatie.”

De oplossingen van Vopak worden bewaakt door Boncode
Low-code-klanten, zoals Vopak, een van ’s werelds grootste tankterminal operators voor de olie- en gasindustrie, gebruiken de diensten en tooling om kwaliteitsnormen te kwantificeren.

Leo Brand, CIO bij Vopak: “De applicaties ontwikkeld in OutSystems vormen de basis van onze bedrijfskritieke systemen. Inzicht in de kwaliteit en beheerbaarheid van de ontwikkelde systemen is daarom essentieel voor ons succes. De Boncode-statistieken verschaffen ons de gewenste transparantie en stellen ons in staat om onze ontwikkelprocessen te beheren op basis van feiten.”

—–
Over OutSystems

Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één low-code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen. Klik hier voor meer informatie, volg OutSystems op Twitter of bezoek het bedrijf op LinkedIn.

Over Boncode
Boncode is een Nederlands IT-bedrijf gespecialiseerd in het meten, visualiseren en optimaliseren van technische softwarekwaliteit. De tooling van Boncode maakt de digitale transformatie van hun klanten in de toekomst beheersbaar, winstgevend en levensvatbaar met behulp van fact based analyses van de softwarekwaliteit. De meetgegevens en tooling zijn gebaseerd op ISO 25010-normen. Bezoek de website of volg ze op LinkedIn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht