Industry Wire

Geplaatst door Semrush

Payconiq grootste groeier in Nederland

Van alle in Nederland beschikbare betaaloplossingen heeft Payconiq over de periode november 2015 tot en met oktober 2019 de grootste groei doorgemaakt wat betreft belangstelling onder consumenten. Dit concludeert online marketingplatform SEMrush . Het bedrijf deed namelijk de afgelopen vier jaar onderzoek naar het aantal zoekopdrachten op Google naar alle beschikbare betaaloplossingen in Nederland.
Van alle beschikbare betaalmiddelen is Payconiq wat betreft online interesse het sterkst gegroeid in Nederland. Als we kijken naar de periode november 2015 – oktober 2019 en we vergelijken de eerste 12 maanden van deze periode met de laatste 12 maanden van deze periode, dan zien we een groei van maar liefst 1688% in het aantal zoekopdrachten op Google in Nederland. Het betaalmiddel groeide van gemiddeld 260 zoekopdrachten in november 2015 tot 5.400 in oktober 2019.
Tikkie sterke groeier
Tikkie, de betaal app van ABN AMRO, groeide binnen dezelfde periode ook hard en wel met 1299% . Het komt qua groei daarmee op de tweede plaats. Google Pay is de derde snelste groeier met een groeipercentage van 1219%. Gemene deler van de top drie is het feit dat de betaaloplossingen zich alle drie met name concentreren op snelle mobiele betalingen.
PayPal is het populairst
In absolute aantallen is PayPal echter verreweg het populairst. De online betaaloplossing groeide niet hard (12,62%), maar werd wel over de afgelopen 4 jaar maar liefst 293.000 keer per maand gezocht op Google in Nederland.
iDEAL niet vaak gezocht
Over de gemeten periode kromp het aantal zoekopdrachten naar iDEAL met 4.34%. naar gemiddeld 18.000 zoekopdrachten per maand.
Onderzoeksmethode
SEMrush analyseerde online zoekopdrachten naar betaaloplossingen in Nederland. De analyse beslaat data van online zoekopdrachten van november 2016 tot oktober 2019. De analyse toont slechts de interesse aan in Nederland. Zoekgegevens dienen niet in verband te worden gebracht met daadwerkelijke transacties of verkopen.
Over SEMrush
SEMrush is een online visibility management en content marketing SaaS platform dat ervoor zorgt dat bedrijven meetbare resultaten halen uit online marketing. Het wordt wereldwijd gebruikt door ruim 4 miljoen marketing professionals en biedt inzichten en oplossingen aan bedrijven zodat ze online campagnes kunnen bouwen, managen en meten binnen elk denkbaar marketingkanaal. SEMrush heeft 30 tools voor search, content, social media en marktonderzoek, alsmede data uit meer dan 140 landen en naadloze integratie met Google en task management platformen. SEMrush is er voor elk bedrijf dat de online marketing serieus neemt.
SEMrush is levert haar diensten oa aan eBay, Disney, HP en Booking.com. In 2018 won SEMrush een Dutch Search Award. Verder heeft het bedrijf de afgelopen 2 jaar de volgende awards gewonnen:
SEMrush is The Best SEO Suite in the US in 2018
SEMrush is the Best SEO Suite in Germany in 2018
SEMrush is the best SEO Suite and best Search Software in MENA Search Awards in 2018

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht