Industry Wire

Geplaatst door Red Hat

Red Hat OpenStack Platform 16 biedt continue community-innovatie en langdurige enterprise-ondersteuning

Amsterdam, 20 februari 2020 – Red Hat, Inc., leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 16, de nieuwste versie van zijn schaalbare en agile Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossing. Met meer dan 1000 verbeteringen en nieuwe functies legt deze oplossing de basis voor bijna elke bedrijfs- en telco-workload, van programmeerbare IaaS voor hybride clouds, developer-clouds tot cloud-native applicaties, zoals network function virtualisation (NFV), edge computing, artificial intelligence (AI) en machine learning (ML).

Red Hat OpenStack Platform 16 is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 8, en helpt organisaties om sneller en frequenter te innoveren, met minder verstoringen. De nieuwste versie biedt bovendien lange ondersteuning, uitgebreide consolidatie van functies en de commitment om continue community-innovatie als enterprise-features aan te bieden via stream-releases. Het platform combineert de OpenStack community-releases van ‘Rocky’, ‘Stein’ en ‘Train’ met het beste van Red Hat OpenStack Platform versies 14 en 15.

Met Red Hat OpenStack Platform 16 kunnen bedrijven en telco’s hun IT-infrastructuur effectiever transformeren naar een omgeving die meer agile, efficiënter en innovatiever is en klaar voor de kansen die een digitale economie biedt. Het platform is modulair van opzet, optimaliseert de IT-activiteiten voor bestaande traditionele applicaties en dient tegelijkertijd als basis voor cloud-native applicatieontwikkeling en -implementatie.

Maximale, productstabiele innovatie

Het vernieuwde platform helpt organisatie te standaardiseren en ze kunnen tot vijf jaar lang één versie van het platform blijven gebruiken. IT-teams kunnen hierdoor met meer vertrouwen traditionele en cloud-native workloads op het Red Hat OpenStack Platform inzetten, waarmee ze de flexibiliteit, schaalbaarheid en innovatie van de hybride cloud krijgen, inclusief de garanties van de enterprise langetermijnondersteuning van Red Hat.

Dankzij de lange levensduur van het Red Hat OpenStack Platform hebben klanten sneller dan ooit tevoren toegang tot nieuwe functies, en hoeven ze niet meer te wachten op complete upgrades van het platform.

Integratie met Red Hat Enterprise Linux 8

Het Red Hat OpenStack Platform biedt een consistente ervaring op het gebied van diensten, ondersteuning, consumptiemodellen en life-cycle management. IT-teams kunnen hierdoor de nieuwste innovaties bieden met een minimum aan risico’s. In Red Hat OpenStack Platform 16 is de levenscyclus van het platform afgestemd op die van het onderliggende Red Hat Enterprise Linux-besturingssysteem. Door deze afstemming is er minder tijd nodig om applicaties te testen en te certificeren, wat mogelijkheden opent voor vereenvoudigde day 2-operations.

Klanten en partners in alle sectoren

Honderden klanten gebruiken het Red Hat OpenStack Platform, waaronder Rakuten Mobile Network, Public Health England, Turkcell, Massachusetts Open Cloud, O2 Slovakia en het Institute of Molecular Biotechnology. Red Hat OpenStack Platform wordt verder ondersteund door een partnerecosysteem met partners als Cisco, Dell EMC, HPE, IBM, Intel, Juniper Networks, Lenovo, NetApp, Nuage en NVIDIA.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenStack Platform 16 is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten met actieve abonnementen voor het Red Hat OpenStack Platform via het Red Hat Customer Portal.

Quotes

Joe Fernandes, vice-president, Products, Cloud Platforms bij Red Hat

“Met Red Hat OpenStack Platform 16 kunnen we de innovatiesnelheid beter afstemmen op het vermogen en de wens van IT-organisaties om nieuwe releases te gebruiken en te implementeren. Bedrijven kunnen bovendien profiteren van een meer continue stroom van nieuwe functies zoals edge computing en NFV, zonder dat er een nieuwe versie van het platform nodig is. Organisaties kunnen hierdoor innoveren op de snelheid en de schaal die het beste past bij hun activiteiten.”

Kevin Shatzkamer, vice president, Dell EMC Enterprise en Service Provider Strategy and Solutions

“Onze samenwerking met Red Hat blijft zich richten op het aanpakken van de groeiende behoeften van dienstverleners aan flexibelere en innovatievere omgevingen. In samenwerking met Red Hat en de opensourcegemeenschap bieden onze gecombineerde OpenStack-oplossingen een infrastructuur die getest en gevalideerd is en helpt om de uitrol te versnellen en de activiteiten rond 5G en netwerk edge use cases te vereenvoudigen.”

Víctor Morales, hoofd van Infrastructure and IT-services, Grupo ASD

“Dankzij de adoptie van het Red Hat OpenStack Platform, Red Hat Ceph Storage en de ondersteuning van de Red Hat Consulting- en Services-teams beschikken we over een beter schaalbare en meer betrouwbare hybride cloudoplossing waarmee we onze bestaande compute- en storage-capaciteit kunnen hergebruiken. Dit maakt het voor ons mogelijk om effectiever te plannen en voorbereid te zijn op het Colombiaanse verkiezingsproces en tegelijkertijd onze bedrijfsmodellen uit te breiden via onze infrastructuur, platform en softwarediensten.”

Peter Forai, adjunct-hoofd IT, Institute for Molecular Biotechnology (IMBA)

“Omdat de datavolumes van onze research exponentieel blijven groeien, moest IMBA sneller high-performing computing (HPC) omgevingen inzetten die door onze wetenschappers gebruikt worden om onderzoek te doen. Met het Red Hat OpenStack Platform hebben we een zeer flexibel, schaalbaar, software-defined datacenter kunnen creëren, waarmee we de tijd voor het installeren van aangepaste HPC-omgevingen hebben verkort van zes maanden tot één uur. We verwachten dat we met de nieuwste versie van Red Hat OpenStack Platform IMBA ons kunnen blijven richten op het ondersteunen van innovatief onderzoek.”

Sunil Khandekar, hoofd van Nuage Networks, Nokia

“Nuage Networks van Nokia is verheugd om de samenwerking met Red Hat voort te zetten en ondersteunt Red Hat OpenStack Platform 16 naast OpenStack director en Red Hat Enterprise Linux 8. De combinatie van de nieuwste versie van Red Hat OpenStack Platform met de nieuwste Nuage Networks VSP 6.1 release helpt bij het optimaliseren van onze oplossing, omdat we proberen te voldoen aan de eisen van de telco cloud voor geavanceerde data plane-mogelijkheden en langetermijnondersteuningseisen.”

Ayman Amiri, chief technology officer, Orange Egypt

“Orange Egypt heeft met Red Hat’s open hybride cloudtechnologieën, waaronder Red Hat OpenStack Platform, voor NFV een horizontaal cloudplatform gebouwd dat ons helpt oplossingen te creëren die het beste passen bij de behoeften van onze klanten. We kunnen nu dynamischer handelen en diensten tien keer sneller uitrollen dan voorheen, en een grotere bijdrage leveren aan de digitale ontwikkeling in Egypte.”

Anwar Alsubhi, general manager, cloud infrastructure, stc

“We hebben onze telcocloud gebouwd met Red Hat OpenStack Platform en succesvol een aantal gevirtualiseerde netwerkfuncties (VNF’s) in gebruik genomen. We kunnen nu flexibeler digitale diensten op ons open platform aanbieden, en werken eraan om nu en in de toekomst beter te kunnen inspelen op de verwachtingen van de klant. We kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden van OpenStack om onze cloudstrategie kracht bij te zetten en steeds meer waarde te leveren aan ons bedrijf, onze klanten en de maatschappij.”

 

###

 

Volg Red Hat 

 

Over Red Hat, Inc.  

Red Hat is ’s werelds toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een communitygedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity’s, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht