Industry Wire

Geplaatst door RNT Rausch

RNT Rausch lanceert eigen opslagapparaat Yowie®

Iedere kleine tot middelgrote onderneming die wil digitaliseren en op zoek is naar veilige opslagsystemen met een datavolume tot 150 TB kent het dilemma: traditionele opslagoplossingen worden voornamelijk gemaakt voor de eisen van grote bedrijven. RNT Rausch, leverancier van server- en opslagoplossingen, lanceert daarom zijn eigen opslagapparaat, Yowie, dat beschikbaar is als instapmodel vanaf 32TB en kan worden opgeschaald naar het petabyte-bereik.
Tijdrovende installaties door experts zijn niet meer nodig. Het compacte toestel is snel geïnstalleerd en dankzij de geïntegreerde installatiewizards in maximaal 30 minuten klaar voor gebruik. Perfect voor juist die bedrijven die geen eigen IT-experts bij de hand hebben.

Er zijn momenteel twee series beschikbaar: Yowie 53H gebruikt harde schijven van hoge kwaliteit in enterprise-kwaliteit, terwijl Yowie 53F is uitgerust met flash-geheugen voor lagere latenties en meer prestaties. Al begin 2022 zullen nieuwe aanbiedingen aan het assortiment worden toegevoegd.
De missie van het in Ettlingen gevestigde bedrijf om innovatieve opslagoplossingen te ontwikkelen, is vooral duidelijk in Yowie. 5 nodes in een 3U-chassis maken efficiënte 3+2 wiscodering mogelijk voor snelle, veilige en ononderbroken opslag, terwijl energie, beheertijd, rackruimte en koeling worden bespaard.

Maar dat is niet alles – afhankelijk van de eisen van de klant installeert RNT Rausch ofwel Acronis Cyber Infrastructure ofwel Cloudian HyperStore. De Cloudian HyperStore-oplossing brengt de voordelen van objectopslag naar het MKB en biedt veilige objectopslag met een 100 procent S3-compatibele API. Het belangrijkste is dat Cloudian HyperStore veilige bescherming biedt tegen ransomware-aanvallen. Om gegevens te beschermen tegen versleuteling door ransomware, is de Object Lock-functie van Cloudian HyperStore altijd ingeschakeld zonder extra kosten en zijn gegevens onveranderlijk voor een door de gebruiker gedefinieerde periode, waardoor verwijdering door hackers onmogelijk wordt. Cloudian’s Ransomware Protection-applicatie won onlangs zelfs de CyberSecurity Breakthrough Award voor Data Security Solution of the Year.

De Acronis Cyber Appliance is een universele opslagoplossing die iSCSI en andere protocollen ondersteunt en probleemloos kan worden geïntegreerd in bestaande Acronis-omgevingen. Met Acronis Notary kan de authenticiteit van de back-upgegevens worden geverifieerd of een opgeslagen of back-upbestand in de tussentijd is gewijzigd of niet.

Channel partner gezocht
Met de Yowie storage appliances betreedt RNT Rauch voor het eerst het IT-kanaal. Het in Ettlingen gevestigde bedrijf is op zoek naar channelpartners om zijn aanwezigheid uit te breiden en partners de mogelijkheid te geven om niet alleen nieuwe klantsegmenten te ontwikkelen, maar ook om veilige en betaalbare enterprise-class storageoplossingen voor kleine datavolumes aan te bieden.
Het RNT Partner Programma heeft 3 niveaus en biedt nieuwe partners een aantrekkelijke introductiekorting voor de eerste 6 maanden lidmaatschap.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht