Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Samsung en Nifty Gateway bundelen krachten met de ontwikkeling van ‘s werelds eerste Smart TV NFT-platform

Schiphol, 1 april 2022 – Samsung en Nifty Gateway ontwikkelen samen ‘s werelds eerste Smart TV NFT-platform1. Zo heb je vanuit huis toegang tot de NFT-marktplaats waar je alleen topkunstenaars vindt en kun je hun digitale kunst en verzamelobjecten ontdekken, kopen en verhandelen. Nifty Gateway wordt geïntegreerd in Samsungs 2022 premium TV’s, zoals de QLED en Neo QLED TV. Het platform stelt ook zijn onafhankelijke app beschikbaar op The Frame en MICRO LED TV’s van Samsung.

Door gebruik te maken van de baanbrekende technologie van Samsung en Nifty Gateway krijg je toegang tot meer dan 6.000 kunstwerken van opkomende talenten en gevestigde namen als Beeple, Daniel Arsham, Pak en meer.

“Het is onze missie om de wereld van NFT’s toegankelijk te maken voor miljarden mensen. Tegelijkertijd geven we kunstenaars zo de kans om hun werken te delen en aan te bieden. Via ons platform is de aanschaf, creatie en de opslag van NFT’s eenvoudiger dan ooit,” zegt Duncan Cock Foster, medeoprichter van Nifty Gateway. “Het is geweldig dat we nu met Samsung de handen ineenslaan om onze slagkracht nog eens extra te vergroten. Samsungs focus op het leveren van een ultieme gebruikerservaring op hoogkwalitatieve schermen sluit perfect aan op ons doel om iedereen in staat te stellen om te communiceren met hun favoriete kunstenaars.”

Door de samenwerking met de toonaangevende NFT-marktplaats heb je met je Samsung Smart TV directe toegang tot:

  • Geverifieerde digitale kunst: NFT’s die via Gifty Gateway zijn gemunt bieden gegarandeerd kwaliteitscontent.
  • De laatste custody-technologie: Nifty Gateway heeft een custody-optie. Dat houd in dat je je NFT’s opslaat in een veilige Nifty Gateway Omnibus wallet.
  • Betalingsflexibiliteit: via verschillende methodes kun je een NFT aanschaffen, denk aan debetkaarten, credit cards of cryptocurrency.

Bekijk Samsungs persbericht voor meer informatie.

Over Nifty Gateway
Nifty Gateway is een platform waar je eenvoudig digitale kunst en verzamelobjecten – ook wel, nifties of NFT’s – kunt kopen, verkopen en opslaan. Nifty Gateway is in 2018 opgericht door Duncan en Griffin Cock Foster en werd een jaar later overgenomen door Gemini vanuit de overtuiging dat cryptonetwerken en blockchain de macht hebben om de kunstwereld ingrijpend te veranderen. Zowel kunstenaars, creators als verzamelaars krijgen zo meer keuze, onafhankelijkheid en kansen.

Over Gemini
Gemini is een platform waar je cryptocurrencies als bitcoin, ether en DeFi kunt kopen, verkopen, opslaan en verdienen. Gemini’s eenvoudige, innovatieve en veilige producten zijn gebouwd om het individu de macht te geven. Gemini werd in 2014 opgericht door de tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

1 De beschikbaarheid van Samsungs TV NFT Platform kan per markt variëren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht