Industry Wire

Geplaatst door PITCH DAY

Sander Schimmelpenninck koppelt startups aan investeerders op PITCH.DAY

Amsterdam, 4 oktober 2022 – Sander Schimmelpenninck geeft op dinsdag 22 november ten minste zestien veelbelovende startups het podium bij de eerste editie van PITCH.DAY. Dit live evenement vindt plaats in de concertzaal van het Bimhuis in Amsterdam. Een omvangrijke groep investeerders zal de startups bevragen en voorzien van feedback en het nodige kapitaal.

Dragons & sharks
“Programma’s als Dragons’ Den en Shark Tank zijn vermakelijk, maar startups worden vaak niet echt geholpen. We horen ook dat investeringen regelmatig niet doorgaan na de show”, aldus organisator Sébastien Willems. PITCH.DAY positioneert zich daarentegen als onderdeel van het bestaande startup ecosysteem, met ondersteuning van een scala aan professionals die constant met startups samenwerken. Partners als StartupAmsterdam, Dutch Startup Association, Newion Partners, Capital Mills, UtrechtInc en anderen spelen hierbij een belangrijke rol. Samen met deze partijen wil PITCH.DAY ook naast het podium startups verder helpen.

Een andere kloof
De organisatie van PITCH.DAY ziet in het startup ecosysteem een groot gebrek aan diversiteit. “Diversiteit is nog ver te zoeken, daarom proberen wij balans aan te brengen bij de selectie van de startups en onze experts”, aldus Willems. Dit is een van de manieren waarop PITCH.DAY wil helpen bij het verbeteren van het startup-klimaat.

Voor heel Nederland
Op de eerste editie van PITCH.DAY, in Amsterdam, is iedere Nederlandse startup welkom. Dit geldt ook voor de volgende edities, die plaatsvinden in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Startups kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via https://pitch.day.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht