ScaleNL onthult de 10 veelbelovende Nederlandse Agri-Food Start-ups in het Connect Chicago 2023-programma

ScaleNL onthult de 10 veelbelovende Nederlandse Agri-Food Start-ups in het Connect Chicago 2023-programma
Amsterdam – ScaleNL, het innovatieplatform dat bruggen bouwt tussen Nederland en de VS, kondigt de tien veelbelovende startups aan die zijn geselecteerd voor het eerste ScaleNL Connect-programma naar Chicago, een dynamische 4-weekse versie van het gerenommeerde 10-weekse ScaleNL Accelerator-programma.
Het initiatief, dat mede georganiseerd wordt door het Consulaat-Generaal van Nederland in Chicago en ondersteund wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, richt zich op het bevorderen van samenwerking, kennisuitwisseling en bedrijfsuitbreiding tussen Nederland en Chicago, een stad die bekend staat als de ‘agri-food capital’ van de Verenigde Staten.
Het ScaleNL Connect Chicago 2023-programma bestaat uit een diverse groep van 10 startups die de agrifoodsector willen transformeren. Deze bedrijven zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun innovatieve oplossingen, potentie om uit te breiden en inzet om een positieve verandering teweeg te brengen. Het programma heeft als doel om de groei van deze bedrijven te stimuleren door hen de mogelijkheid te bieden om de Amerikaanse markt te betreden.
“We zijn verheugd om het allereerste start-up programma voor Nederlandse bedrijven in het Midden-Westen te organiseren en we kijken ernaar uit om deze getalenteerde groep vernieuwende ondernemers uit de agrifoodsector in Chicago te ontvangen”, zegt Andreea Bota, Senior Economic Policy Officer bij het Consulaat-Generaal van Nederland in Chicago. “Deze tien startups illustreren de vooraanstaande rol van Nederland op het gebied van agri-food innovatie en we denken dat het verbinden van deze bedrijven met het dynamische agri-food-ecosysteem in Chicago hun groei bevordert.”
Maak kennis met de inspirerende Nederlandse start-ups die de agri-foodsector transformeren.
Maak kennis, in alfabetische volgorde, met de baanbrekende startups die klaar zijn om de agrifoodsector te revolutioneren met hun innovatieve oplossingen en toewijding aan duurzaamheid:
1. 1-2 Taste: Het toegankelijk maken van voedingsingrediënten
1-2 Taste is een tweezijdig B2B-platform dat voedingsingrediënten toegankelijk wil maken voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s), die 50% van de industrie uitmaken ($400B wereldwijd). Door het sourcingproces te vereenvoudigen en een naadloze gebruikerservaring te bieden, doorbreekt 1-2 Taste barrières en stimuleert het innovatie in de agrifoodsector.
2. Elfsquad: Het stroomlijnen van voedselproductie met B2B softwareoplossingen
Elfsquad biedt een B2B-softwareoplossing waarmee kopers en verkopers in de voedingsmiddelenindustrie complexe producten kunnen configureren zonder fouten. Deze innovatieve tool stroomlijnt het proces, vermindert verspilling en verhoogt de efficiëntie in de gehele sector.
3. FUL Foods: Eiwitproductie koolstofvrij maken door het kweken van microalgen
FUL Foods is op een missie om eiwitproductie te revolutioneren door meer dan 3 kg CO2 uit afvalstromen te halen per kg geproduceerd eiwit. Door microalgen te kweken en bioraffinagetechnieken te verbeteren baant FUL Foods de weg voor een duurzamer en milieuvriendelijker eiwit productieproces.
4. Greencovery: Ingrediënten upcyclen voor een groenere toekomst
Naar schatting gaat 20% van het voedsel verloren tijdens het verwerkingsproces, wat resulteert in een inkomstenverlies van 4% voor voedingsbedrijven. Greencovery wil hier een verschil in maken door voedingsbedrijven in staat te stellen ingrediënten te upcyclen, waardoor hun ecologische voetafdruk wordt verkleind en meer waarde wordt gecreëerd.
5. OneThird: het voedselverspilling probleem van $1T aanpakken
OneThird pakt het enorme voedselverspilling probleem aan door real-time houdbaarheidsinformatie te verstrekken om leveranciers te helpen slimmere operationele beslissingen te nemen. Door 25% van hun voedselverspilling en kosten te elimineren, draagt OneThird bij aan een duurzamere en efficiëntere voedingsmiddelenindustrie.
6. PEAX Data: Voedselverspilling tegengaan met AI-oplossingen
PEAX Data richt zich op voedselverspilling veroorzaakt door inefficiënties in de toeleveringsketen, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van de totale voedselverspilling. Door gebruik te maken van AI-oplossingen wil het bedrijf de toeleveringsketen optimaliseren en verspilling minimaliseren.
7. Pectcof: Het potentieel van koffiepulp ontsluiten
Pectcof heeft een manier gevonden om afgedankte koffiepulp te upcyclen en zo een overvloed aan waardevolle ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie veilig te stellen. Deze innovatieve aanpak pakt problemen met de leveringszekerheid aan en bevordert tegelijkertijd een circulaire economie.
8. Revyve: Ingrediënten creëren uit eencellige eiwitten
Revyve zet eencellige eiwitten om in ingrediënten met unieke functionaliteiten, zoals geleren en emulgeren door verhitting. Dit baanbrekende proces ontsluit nieuwe mogelijkheden in de agrifoodsector en stimuleert innovatie en duurzaamheid.
9. Sensip-dx: Voedselveiligheid verbeteren en afval verminderen
Sensip-dx zorgt voor een revolutie op het gebied van voedselveiligheid door de aanwezigheid en hoeveelheid van levende bacteriën in voedsel binnen 15 minuten te detecteren, in tegenstelling tot het traditionele proces van 2-3 dagen. Deze verhoogde efficiëntie zorgt ervoor dat voedsel sneller en verser van boer tot bord komt, terwijl voedselverspilling wordt tegengegaan.
10. Soilbeat: Het verbeteren van regeneratieve landbouw met AI en machine learning
SoilBeat is een baanbrekend platform dat regeneratieve adviseurs en boeren voorziet van krachtige diagnostische tools en optimale behandelplannen. Door gebruik te maken van AI en machine learning, stimuleert Soilbeat winstgevende regeneratieve landbouw en bevordert het een duurzamere agrifoodsector.
Wij moedigen de geselecteerde startups aan zich te blijven inzetten voor een duurzamere toekomst voor de agrifoodsector
Het Connect Chicago 2023-programma biedt deze start-ups de ongekende kans om in contact te komen met experts uit de sector, potentiële partners, investeerders en mentoren. Door deelname aan de beurs IFT First-, maar ook middels workshops, netwerkevenementen en ondersteuning op maat, versnelt het programma hun groeitraject en vereenvoudigt het de toegang tot de Amerikaanse markt.
“We zijn ongelooflijk enthousiast om deze getalenteerde groep van agri-food startups te introduceren aan het Connect Chicago-programma,” zegt Michael Dooijes, Startup Liaison Consulaat-Generaal van Nederland in San Francisco en oprichter van ScaleNL. “Deze startups hebben aangetoond dat ze over een uitzonderlijk potentieel beschikken en wij geloven dat door hen te verbinden met het dynamische ecosysteem van Chicago, we hun groei kunnen stimuleren en hen kunnen helpen een blijvende impact te maken binnen deze industrie.”
ScaleNL speelt een centrale rol in het verbinden van het Nederlandse ecosysteem met dat in de VS, het stimuleren van innovatie en het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerkingen. Het Connect Chicago 2023-programma benadrukt zijn inzet om Nederlandse agri-food startups te ondersteunen in hun streven naar succes en maatschappelijke impact.
Om de reis te volgen van deze agri-food startups die deelnemen aan het ScaleNL Connect Chicago 2023 programma, bezoek [link naar de ScaleNL LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/scalenl].
Over ScaleNL:
ScaleNL is een toonaangevend publiek-privaat innovatieplatform dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met Rabobank en Friesland Campina. Het verbindt Nederlandse scale-ups met investeerders en experts om duurzame economische groei te stimuleren. Door samenwerkingen te bevorderen en ondersteuning op maat te bieden, stelt ScaleNL ondernemers en vernieuwersin staat om hun uitbreiding naar de Verenigde Staten te versnellen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anahí Páez | anahi@scalenl.com
+31 625 379 198
Klik hier voor de perskit: https://drive.google.com/drive/folders/1F1uZRxWckwsMPB1Khcjy_b5GeD3Xap99?usp=drive_link
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.