Industry Wire

Geplaatst door TEDx

TEDxAmsterdamWomen ontrafelt het verhaal achter het verhaal

Amsterdam, 6 september 2016 – Dat het leven niet altijd verloopt zoals gepland maar toch positief uit kan pakken laat TEDxAmsterdamWomen zien door nationale en internationale sprekers het verhaal achter hun verhaal te laten vertellen. Op vrijdag 28 oktober wordt TEDxAmsterdamWomen in het karakteristieke Concertgebouw te Amsterdam voor het eerst gepresenteerd als avondevenement. De organisatie onthult nu de eerste vijf sprekers: Bénédicte Ficq, Michelle Miller, Gloria Wekker, Asma Mansour en Jan Kizilhan. Zij zorgen er mede voor dat het een editie wordt die je niet wil missen. Aanmelden kan via www.tedxamsterdamwomen.nl.

Thema: ‘Unraveled. The story behind the story’

‘2016 is voor iedereen een pittig jaar. Dit jaar willen wij met TEDxAmsterdamWomen ook andere verhalen laten zien. Verhalen van hoop en positieve verandering worden verteld door inspirerende vrouwen en mannen die impact hebben op de Nederlandse maatschappij en de wereld’, aldus Marian Spier, founder TEDxAmsterdamWomen. De indrukwekkende line-up met bezielende TED talks sluit dan ook naadloos aan op het thema ‘Unraveled. The story behind the story’.

Divers en internationaal programma
De organisatie is trots op de diverse sprekers zoals advocate Bénédicte Ficq die vooroordelen over strafrechtelijke vervolging van de tabaksindustrie op een rijtje zet. Schrijfster Michelle Miller vertelt waarom zij een eigen baan en regels verkoos boven een corporate baan. Emeritus hoogleraar Gloria Wekker legt enkele hedendaagse gevolgen bloot van de tijd waarin Nederland een koloniaal rijk was. De Tunesische Asma Mansour beschrijft hoe zij als vrouw haar eigen pad bewandelde in een uitdagende tijd en prof. dr. Jan Kizilhan licht toe hoe zijn ‘special quota’ project 1.100 Jezidi-meisjes en vrouwen in Duitsland opvangt na bevrijding van IS. De overige sprekers worden in de aankomende weken op de websiteFacebook en via het Twitter-account (@TEDxAmsWomen) bekend gemaakt.

Selectieproces

Net zoals ieder jaar houdt de organisatie een selectieproces en kiest uit alle belangstellenden 300 gasten die speciaal worden uitgenodigd voor het event. Wie nog een kans wil maken op een uitnodiging kan zich aanmelden via www.tedxamsterdamwomen.nl. Journalisten die 28 oktober aanwezig willen zijn op TEDxAmsterdamWomen kunnen hun verzoek indienen via tedxamswomen.pr@gmail.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht