Industry Wire

Geplaatst door ThinkWise

Thinkwise biedt unieke strategie voor moderniseren van core business-applicaties met low-code

Apeldoorn, 12 mei 2021 – Thinkwise is dit jaar één van de veertien belangrijkste leveranciers van low-code platformen die geëvalueerd worden in The Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms For Professional Developers, Q2 2021. Volgens de onderzoekers zouden bedrijven Thinkwise moeten overwegen als ze grote kernsystemen willen moderniseren en willen profiteren van de aanpasbaarheid van low-code.

Forrester publiceerde in Q1 2019 voor het eerst het rapport Low-Code Development Platforms For AD&D Professionals, met Thinkwise als één van de dertien voornaamste spelers op dit gebied. Inmiddels heeft de low-code markt zich verder ontwikkeld, en mede daardoor zijn de functionele eisen in het onderzoek aangescherpt. Desondanks is Thinkwise een Contender in The Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms For Professional Developers, Q2 2021. Daarnaast wordt de unieke propositie van Thinkwise wederom erkend, namelijk de focus op het moderniseren van omvangrijke core business-applicaties. Mede hierdoor biedt Thinkwise volgens de onderzoekers een aantal unieke functionaliteiten die niet in dit rapport zijn opgenomen:

“De uitstekende functies van het platform zijn uniek voor zijn niche en niet vastgelegd in onze scoringsrubriek: bijvoorbeeld een grootschalige “up-cycler” voor app-portfolio’s die datamodellen en bedrijfslogica uit volwassen tech haalt (zoals Microsoft Access of concurrent Uniface) en deze automatisch vertaalt naar het platform. Bedrijven die grote kernsystemen willen moderniseren en willen profiteren van het aanpassingsvermogen dat low-code biedt zouden Thinkwise moeten overwegen.”

Low-code strategie

Een belangrijke constatering in het rapport is dat de coronacrisis de meerwaarde heeft bewezen van het snel kunnen ontwikkelen van apps en het continu verbeteren van software. Om die reden zijn low-code platformen volgens de onderzoekers inmiddels een eersteklas ontwikkelaanpak geworden. Daarbij valt op dat de mogelijkheden van low-code leveranciers in gespecialiseerde segmenten steeds volwassener worden en voor een breder scala aan inzetmogelijkheden en ontwikkelaarsdoelgroepen geschikt worden gemaakt.

Forrester noemt de strategie van Thinkwise indrukwekkend, maar uitdagend. Door de volledige focus op het flexibiliseren van grote core-applicaties is het namelijk mogelijk om de lange lijst van veel kleine apps terug te brengen naar een veel kortere lijst van geïntegreerde, omvangrijke applicaties, die door een centraal team worden ontwikkeld op basis van een master blauwdruk. Volgens Forrester is dit zeer waardevol voor organisaties, ook al zijn veel van hen er nog niet klaar voor om op maat gemaakte low-code applicaties voor core-systemen te omarmen.

Victor Klaren, CVO van Thinkwise: “We zijn trots dat Forrester ons low-code platform weer heeft opgenomen in dit onderzoek, en dat het Thinkwise erkent voor de unieke en gedurfde strategie om core business-applicaties flexibel te maken met low-code. Wij volgen deze strategie al vanaf het begin, en het is mooi om te zien dat de markt inmiddels volwassen genoeg is dat steeds meer organisaties die stap durven te zetten. Wellicht is nog niet elke grote organisatie er klaar voor, maar als voorloper in dit segment zien wij wel een duidelijk toenemende vraag.”

Download hier het rapport: “The Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms For Professional Developers, Q2 2021”

###

 

Over Thinkwise

Thinkwise is wereldwijd de enige leverancier van een low-code softwareplatform waarmee omvangrijke en complexe bedrijfssoftware wordt gerealiseerd. Het Thinkwise low-code platform stelt bedrijven en ontwikkelaars in staat om core enterprise systemen te bouwen en legacy systemen te vervangen. Thinkwise levert zijn platform in licentievorm aan bedrijven die in-house software realiseren, aan softwareleveranciers en resellers. Thinkwise is opgericht in 2002 en er werken 150 mensen. Het platform wordt gebruikt in meer dan 42 landen.

Met het Thinkwise low-code platform kunt u met minimale technische expertise omvangrijke bedrijfssoftware realiseren die naadloos integreren met al uw bedrijfsprocessen. Hierdoor kan het Thinkwise Platform uw productiviteit een boost geven, die tot wel tien keer hoger ligt dan bij traditionele softwareontwikkeling. Klanten beschikken over één sterk platform dat zo is ontworpen dat zij altijd kunnen overstappen op nieuwe technologieën met beperkte aanpassingen en wijzigingen in de bestaande software. Klanten van Thinkwise krijgen daardoor nooit meer te maken met legacy software. Meer informatie: www.thinkwisesoftware.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht