Industry Wire

Geplaatst door Trunkrs

Trunkrs benoemt Marc Kooiman tot Chief Commercial Officer

Trunkrs benoemt Marc Kooiman tot Chief Commercial Officer
Uitbreiding managementteam past in groeistrategie
Trunkrs, specialist in same day en next day delivery, benoemt Marc Kooiman tot Chief Commercial Officer (CCO). In deze rol richt Kooiman zich op het versterken en vergroten van het marktaandeel van Trunkrs binnen de e-commercemarkt. Daarnaast treedt Kooiman ook toe tot het managementteam van Trunkrs.

Trunkrs zet de komende jaren in op een forse groei van het marktaandeel. Volgend jaar wil de specialist in snelle bezorging het klantenaantal verdubbelen en haar dienstverlening uitbreiden naar het buitenland. Kooiman ziet volop kansen om deze doelen te realiseren: “Trunkrs heeft met haar focus op de bezorgervaring een unieke propositie die perfect schaalbaar is. Dat is een verfrissend verhaal in een snel groeiende e-commercemarkt. Daarom ligt de focus de komende periode op het versterken en vergroten van onze positie in de markt.”

Customer experience cruciaal
Kooiman constateert een belangrijke verschuiving in de e-commercemarkt. “Waar webshops eerder in hun strategie vooral de focus legden op efficiency, beseffen steeds meer e-commerce ondernemers dat de customer experience cruciaal is. Dat is een grote stap in de goede richting.” Maar Kooiman ziet ook dat deze verschuiving vaak nog niet geldt voor het bezorgproces. “Als webshops investeren in een perfecte customer journey voor de klant, is het noodzakelijk om ook de regie te nemen over het bezorgproces. De ‘last mile’ moet een vast onderdeel zijn van de bedrijfsstrategie van webshops, want de bezorgervaring is voor de consument een essentieel onderdeel van de customer experience.”

Marc Kooiman heeft uitgebreide ervaring als commercieel directeur en kent de e-commerce markt van binnenuit. Voordat hij bij Trunkrs aantrad was Kooiman onder andere managing director bij Minto Benelux waar hij dit platform in vier jaar tijd wist uit te bouwen tot grootste online platform voor onafhankelijke fashionretailers. De passie voor de e-commerce ontstond echter al in zijn functie als commercieel directeur bij Gaastra. Daar stond Kooiman aan de wieg van de e-commerce activiteiten van Gaastra.

Over Trunkrs
Trunkrs, opgericht in 2015, is de specialist in same day en next day delivery. Bij elk aspect van de dienstverlening van Trunkrs staat de customer experience van de consument centraal. Van de ontwikkeling van het intelligente IT-systeem tot de customer care. Alles is gericht op snelle en betrouwbare levering. Zo creëren ruim 40 specialisten dagelijks samen met een team van bezorgers maximale klanttevredenheid over de bezorging. Kijk voor meer informatie op: www.trunkrs.nl

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht